28 Φεβρουαρίου 2008

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΧΗΜΙΑΧτές ο Μίκης Θεοδωράκης έγραψε αυτο το γράμμα.
Πιστεύω πρέπει να το διαβάσει ο κάθε ένας μας.
Και χωρίς τις κουλτουριάρικες υποκρισίες μας,
να μη το αφήσουμε έτσι αβασάνιστα έρμαιο στον
κάθε εθνικόφρονα Καρατζαφέρη.
Δε συμφωνώ σέ όλα όσα λέει.
Σε πολλά υπερβάλλει.
Σε άλλα πάλι όχι.
Αυτός όμως είναι ο Μίκης, ο γέρος,ο ξεκούτης, ο πάντα παρών.
Πέστε τον όπως θέλετε.
Αλλά σε ένα πράμμα έχει δίκιο,που δεν δύναται να το χάσει.
Που το μουρμουράμε όλοι.
Μορφωμένοι και αμόρφωτοι , προχωρημένοι και κολλημένοι.
Και όπως και να το αρθρώνει αυτό,πρέπει όλοι μας να το καταλάβουμε πως :
Ως εδώ.

27/2/2008

Aνεξάρτητα από τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών, δηλαδή ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο μελλοντικός πρόεδρος, η κολοσσιαία πολεμική μηχανή έχει ήδη μπει μπροστά, με στόχο την εξόντωση όλων όσων θεωρεί εχθρούς της, ακόμα και αυτών όπως η Ελλάδα που δεν υπακούνε τυφλά της εντολές της. Ιράν, Κορέα, Αραβικός κόσμος νέοι υποτελείς και φυσικά άμεσα η Ρωσία και στο βάθος η Κίνα. Μετά θα έρθει η σειρά των “ατάκτων” της Νότιας Αμερικής, ένας νέος θανάσιμος κίνδυνος πολυπρόσωπος, πολυπλόκαμος σαν χταπόδι κάνει αργά αλλά σταθερά την εμφάνισή του στο προσκήνιο της παγκόσμιας ιστορίας.


Σημερινός στόχος είναι τα Βαλκάνια, με κύριο σύμμαχο την “Μεγάλη Αλβανία” ξεκινώντας από το Κόσοβο με συνεργάτες τους υπεύθυνους για μαζικές δολοφονίες UCK. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, γεγονός πρωτοφανές για την χώρα μας, μερικοί “επιστήμονες” επέλεξαν το αμφιθέατρο του Παντείου Πανεπιστημίου για να αναπτύξουν δημόσια υποστήριξή τους σε ένα βασικό αίτημα της “Μεγάλης Αλβανίας” την κατάκτηση της Ηπείρου έως την Πρέβεζα με την δικαιολογία ότι ανήκει στην Αλβανική Τσαμουριά απ’ όπου τους έδιωξαν με εγκληματικές πράξεις οι Έλληνες. Ασφαλώς πρόκειται για οργανωμένη προβοκάτσια των ΗΠΑ ώστε να μελετηθούν οι δικές μας αντιδράσεις και να προπαρασκευαστεί ψυχολογικά η εδαφική επέκταση της Αλβανίας μετά το Κόσοβο και σε ένα μεγάλο τμήμα των αλβανόφωνων περιοχών των Σκοπίων και ακολούθως και σε δικά μας εδάφη.

Αιγαίο και την Κύπρο αλλά και την Μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, που ακολουθώντας το παράδειγμα του Κοσόβου μπορεί να διεκδικήσει τη δική της ανεξαρτησία. Η ηγεσία των Σκοπίων φαίνεται να γνωρίζει από πρώτο χέρι τα σχέδια των ΗΠΑ και γι’ αυτό δείχνει αυτή την αλαζονική αδιαλλαξία. Και πράγματι σε αυτή τη φάση συμπορεύονται με την πολιτική που εκθέσαμε. Όμως, τί θα κάνουν όταν ξεκινήσει η επόμενη φάση της φιλοαλβανικής τακτικής οπότε το κρατίδιό τους θα κοπεί στη μέση; Γιατί θα πρέπει να γνωρίζουν τόσο αυτοί όσο και οι ΗΠΑ ότι μπορούν να αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες, όμως φυλετικά είναι Σλάβοι και ως εκ τούτου κατατάσσονται ουσιαστικά στη χωρία των εχθρών των ΗΠΑ μαζί με τη Ρωσία τη Σερβία αλλά και την Βουλγαρία, που και αυτή δεν πρέπει να έχει αυταπάτες.

Έτσι γυρίζοντας σε ‘μας τους Έλληνες θα πρέπει να δούμε ότι η κατάσταση όντως εξελίσσεται όπως εξελίσσεται είναι παραπάνω από τραγική. Δεδομένου ότι οι Αμερικανοί δεν πείθονται πια από τις όσες υποκλίσεις και αν κάνουν απέναντί τους οι ποικιλόμορφες αμερικανόφιλες ηγεσίες και αυτό γιατί φοβούνται και μισούν το λαό μας για τον οποίο είναι βέβαιοι ότι στη μεγάλη του πλειοψηφία απορρίπτει τα φιλοπόλεμα σχέδιά τους και γι’ αυτό θέλει να μας τιμωρήσει με κάθε τρόπο. Εκτός και αν αποφασίσουμε όλοι μαζί να γονατίσουμε και να φιλήσουμε τα πόδια τους παίρνοντας όρκους ότι από εδώ και στο εξής θα ήμαστε καλά παιδιά και πειθήνια όργανα στην όποια πολιτική τους, όμως αφού το παιχνίδι είναι έτσι και αλλιώς για εμάς χαμένο τότε ας πέσουμε με το κεφάλι ψηλά. Ας μην περιμένουμε βοήθεια από πουθενά ούτε έχουμε συμμάχους. Είμαστε εμείς και εμείς.

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να είμαστε τουλάχιστον ωραίοι, περήφανοι και γιατί όχι χαρούμενοι αφού θα έχουμε πάρει τη μεγάλη απόφαση να γίνουμε όλοι μας μια γροθιά ενωμένοι μπροστά στην προδοσία και την ασχήμια που χτυπάει την πόρτα μας, γιατί είναι προδοσία η αναγνώριση του Κοσόβου χωρίς την έγκριση της Διεθνούς Κοινότητας του ΟΗΕ δηλαδή μιας επαρχίας που από αιώνες αποτελεί τμήμα της Σερβίας, και τι θα νοιώθαμε εμείς αν μεθαύριο έπαιρναν με το έτσι θέλω την μισή Κύπρο, τη Θράκη ή την Ήπειρο. Όπως είναι ασχήμια να ανεχόμαστε να μας περιφρονούν και να μας υβρίζουν οχυρωμένοι κάτω από τα σκέλια των Αμερικανών οι Σκοπιανοί και εμείς να τους παρακαλάμε και να ζητάμε μεσολάβηση των Αμερικανών χάνοντας κάθε μέρα πιο πολύ την αξιοπρέπειά μας και την υπερηφάνειά μας. Ας κλείσουμε τα σύνορα ας σταματήσουμε τις διπλωματικές και οικονομικές μας σχέσεις και ας τους αφήσουμε να αυτοαποκαλούνται όπως θέλουν κοροϊδεύοντας τους εαυτούς τους. Οφείλουμε να περάσουμε και από αυτή τη νέα δοκιμασία με το κεφάλι ψηλά. Μπορεί να υποφέρουμε όμως το ζητούμενο για μας είναι να παραμείνουμε Έλληνες. Και θα παραμείνουμε Έλληνες. Ας μην ξεχνάμε από πόσες σκληρές δοκιμασίες περάσαμε ως τώρα όμως στο τέλος πάντα βγήκαμε νικητές. Το ίδιο θα συμβεί και στο μέλλον.

Μίκης Θεοδωράκης

39 σχόλια:

patsiouri είπε...

To είδα κι εγώ στο Λαζόπουλο και μ'έβαλε σε σκέψεις...παρ'όλο που όσον αφορά στο όνομα της γείτονος δεν έχω κανένα πρόβλημα, για όλα τα υπόλοιπα όμως...

Μετεωρίτης είπε...

γεια σου!

μωρέ το διάβασα
και το ξαναδιάβασα

αλλά συγκεχυμένες οι απόψεις μου.
Για τον Μίκη όπως και για τον Νιόνιο έχω έναν... μία... ένα... ορίστε, δεν μπορώ καν να διατυπωθώ, η φράση!

το ζήτημα είναι
πως αν είχαμε όλοι τη δυνατότητα να συντάσσαμε επιστολές
και αυτές να διαβάζονταν ή να δημοσιεύονταν, θα τα λέγαμε πάρα πολύ ωραία και τα λοιπά...

εγώ έχω απογοητευτεί πάρα πάρα πολύ.
Χρόνια τώρα νιώθω το κορόιδο της τράπουλας
και βαρέθηκα να κάνω κέντες
όσο οι άλλοι έχουν το φλοσάκι από χέρι.

τους σιχάθηκα. δεν τους μπορώ.
και τους πολιτικούς
και τους δημοσιογράφους...

αλλά δεν βλέπω τίποτα να αλλάζει
παρόλο που όλοι έτσι αισθανόμαστε...

καλησπέρες πολλές
(η γαμοκαμμένη)

ange-ta είπε...

καλησπέρα δε μετρατ και καλό μήνα.
Δε χορταίνω να το διαβάζω αυτό το γράμμα!

Kapetanios είπε...

Σίγουρα μπορεί και καλύτερα.
Ή τουλάχιστον νομίζαμε ότι μπορούσε καλύτερα.
Είναι αλήθεια ότι ο άνθρωπος όταν γερνά ξεκουτιάζει! :)
Είναι μωρέ δυνατόν να λειτουργούν οι Αμερικανοί κάτω από ένα δήθεν συναίσθημα μίσους απέναντι μας ή με ένα συναίσθημα αγάπης απέναντι στην Αλβανία !!!
Τι πάει να πει δηλαδή ότι επειδή είναι Σλάβοι ( που στην πλειοψηφία τους δεν είναι) οι Σκοπιανοί("και ως εκ τούτου κατατάσσονται ουσιαστικά στη χωρία των εχθρών των ΗΠΑ"!!!!!!!!) άρα δεν είναι Μακεδόνες γμτ!! Δεν έχει ακούσει στα τόσα χρόνια που ζει τα περί Σλαβομακεδονίας?? Για νομίζει ότι η Αρχαία Μακεδονία εκτείνονταν αποκλειστικά μέσα στα γεωγραφικά όρια της σημερινής Ελλάδος?
Τέτοια λέμε δεξιά αριστερά και μας έχουν πάρει στο ψιλό χώρια που χάνουμε και το όποιο δίκιο μας!
Αυτό πάλι το δεν έχουμε πουθενά συμμάχους και είμαστε εμείς και εμείς μου θυμίζει ένα μικρό παιδί που παραπονιέται στην μάνα του ότι δεν το παίζει και δεν το αγαπά κανένας! Αμπαλαέα!!
Το ζητούμενο για μας λέει ο κατά τα άλλα αγαπητός συνθέτης( και τίποτε άλλο) είναι να παραμείνουμε Έλληνες γι αυτό πρέπει να κλείσουμε τα σύνορα μας ελπίζοντας πως θα βγούμε νικητές όπως βγαίναμε(???) πάντα!
Και ύστερα έπεσε για ύπνο έχοντας ήσυχη την συνείδηση του
Ρε δεν γράφει καμιά σύνθεση που έχει και ταλέντο και ας αφήσει τα θέματα που δεν κατέχει και δεν μπορεί να δώσει λύσεις.
Σέβομαι την ιδιότητα του Μίκη Θεοδωράκη σαν συνθέτη και θαυμάζω την δουλειά του αλλά η πολιτική του παιδεία ( ασχέτως εάν επένδυσε την καλλιτεχνική του καριέρα επάνω της) είναι μάλλον κατώτερη του ύψους του σαν καλλιτέχνη
Καλό μήνα μανδαμ D

Γιωργος Μανουσακης είπε...

@μετεωρίτη
και εμείς έχουμε τη δυνατότητα να συντάσουμε γράμματα που διαβάζονται στο διαδίκτυο. Απλά δεν είμαστε δημόσια πρόσωπα για να μας δίνουν τόση προσοχή όλοι. Το θετικό είναι ότι ο Μίκης Θεοδωράκης έχει άποψη και τη διατυπώνει δημόσια γνωρίζοντας ότι κάποιοι (όπως ο καπετάνιος)θα διαφωνήσουν μαζί του. Αντιθέτως πάρα πολλά άλλα δημόσια πρόσωπα στην υπόθεση των Σκοπίων δειλιάζουν και σιωπούν...

@καπετάνιος
συμφωνώ στην παρατήρηση σου για τα κίνητρα των Αμερικάνων. όμως ο Θεοδωράκης δεν μιλά για συναισθηματικά κίνητρα. Είναι σαφές ότι οι Αμερικάνοι ελέγχουν απόλυτα τα ανίσχυρα κράτη όπως η Αλβανία και τα Σκόπια και γι΄ αυτό τα υποστηρίζουν. Επίσης σχετικά με το σλαβικό τόξο, δεν είναι κάτι που μου φαίνεται απίθανο να σχηματιστεί στο μέλλον. Όχι μόνο για φυλετικούς λόγους, αλλά γιατί η Ρωσία ψάχνει απελπισμένα για συμμάχους στην ανατολική ευρώπη και στα βαλκάνια. Επίσης το ενδεχόμενο μια διεθνούς απομόνωσης της χώρας μας λόγω του θέματος των Σκοπίων αυτή τη στιγμή φαντάζει απίθανο γι΄ αυτό και άλλωστε η κυβέρνηση τραβάει το σκοινί όσο πάει. Είναι σίγουρο καπετάνιο μου ότι αν εσύ δεν θες μια φορά να δεις την ελλάδα απομονωμένη, ο Καραμανλής δεν θέλει δέκα. Σε γενικές γραμμές η κυβέρνηση χειρίζεται μέχρι στιγμής το θέμα με νηφαλιότητα και προσοχή. Το γράμμα του Θεοδωράκη νομίζω ότι προετοιμάζει ψυχολογικά την κατάσταση για ένα βέτο, που θα έχει κάποιες πρόσκαιρες επιπτώσεις στις σχέσεις της χώρας μας με την Αμερική.

Γιωργος Μανουσακης είπε...

δείτε κι΄ αυτό:
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=27725

ange-ta είπε...

Πού είσαι;;

Σε προσκαλώ να παίξεις και συ το παιγνίδι με την σελιδα 123!!
Παίρνεις το κοντινό σου βιβλίο και αντιγράφεις την 7, 8, και 9 περίοδο μετά την πρώτη σελίδα

ΠανωςΚ. είπε...

Γεια σου ρε Καπετάνιο!
Ανάθεμά με, ό,τι σκεφτόμουν έγραψες (στο μόνο που διαφωνούμε είναι ότι δεν με αρέσει ούτε μουσικά ο Θεοδωράκης).

DIONYSOS είπε...

Ο Μίκης είναι πέρα από ζωντανή ιστορία του κινήματος τα τελευταία 65 χρόνια, ο σύγχρονος Αισχύλος ο μαχητής της μάχης του Μαραθώνα και της ναυμαχίας της Σαλαμίνας που είχε την πρόνοια και το ταλέντο να γράψει της τραγωδίες του περί του "δεον γενέσθαι" Βλέπω μερικοί συνομιλητές θέλουν να παραβλέπουν τα επικίνδυνα οικονομικά συμφέροντα που περιστρέφονται γύρω από το Campsteel του Κοσόβου που επεκτείνεται και στο Τέτοβο και που αναλυτικά περιγράφω στο ιστολόγιό μου από αμερικάνικες πηγές τον φιλοτουρκισμό και φιλοαλβανισμό τους και γιατί το παίζουν έτσι. Το κερασάκι στη τούρτα των αλυτρωτικών συμφερόντων των 3 πρώτων άρθρων του συντάγματος της ΦΥΡΟΜ δεν μπορεί να αφήνει αδιάφορο κανένα έλληνα πατριώτη όταν υλοποιείται σήμερα από την φράξια VMRO ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΤΟ ΠΆΝΩ ΧΈΡΙ στα Σκόπια συμμαχόντας με τα αλβανικά κόμμματα του Τέτοβο κάτω από την αμερικάνικη ομπρέλλα ,κάτω από τα σκέλια τους. Ας μην είμαστε κοντόθωροι ψάχτε το. Διαβάστε λίγο Δεκαστικ, Λυγερό και όσες φωνές αφήνει ακόμα το ελληνικό σύστημα λαθρεμπορίου με τη Φυρομ να ακούγονται. Ο Θεοδωράκης που σας τα πέταξε στα μούτρα σας πείραξε, να τρώμε τις σφαλιάρες και να μην βλέπουμε από που μας έρχονται;;;

Ανώνυμος είπε...

Ράκος μ' έκανες Διόνυσε! Ούτε τι λένε τα 3 πρώτα άρθρα του συντάγματος τών Σκοπίων ξέρω, ούτε την φράξια VMRO, και ούτε Δεκάστικ και Λυγερό έχω διαβάσει! Οργανοπόνικο κάνω η καημένη, αλλά τη φλόγα που καίει στη ψυχή του Μίκη, μπορώ και τη μυρίζομαι, ευτυχώς! Θέλει ΨΥΧΗ για να μπορείς στα 80 σου, να θυμώνεις με τα εθνικά ζητήματα και να αρθρώνεις λόγο με ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ... Γιατί ο πολύς ο κόσμος το συναίσθημά του καταλαβαίνει άμεσα. Και τις αλήθειες που κρύβει το συναίσθημα...Που δεν λαθεύει ποτέ!
Αμήν!
Το ταγάρι

patsiouri είπε...

Eλα αδέρφι Μετεωρίτη, κι εγώ απεχθάνομαι το Νιόνιο!!! Ούφ! Ελευθερία!

demetrat είπε...

για το Μετεωρίτη
Σε καταλαβαίνω τι εννοείς, ειδικά όταν έχεις ακούσει το Νιόνιο να λέει τα ίδια αστεία στις συναυλίες του , με κείνο το ψυχομειλίχιο ύφος του καλού θείου.
Για το Μίκη εγώ δεν μπορώ να πω τίποτα, γιατί το έγραψα και πριν ,δεν ξέρω αν είναι ξεκούτης , αλλά όταν τον θέλαμε , ήταν εκεί, και κρίμα που δεν ξέραμε και τους άλλους, αλλά αυτός μας κράτησε ,γιατί αυτόν ξέραμε.
και άσε τις κλάψες, γιατί είναι διαπιστωμένο πως ο γάμος κάνει καλό.

demetrat είπε...

@ANGE-TA
Εδώ γύρω είμαι καλέ, πήγα να δω τη μανούλα μου και να πιώ και κάνα ούζο.
δεν έχω ιντερνέτ στο σπίτι,και θα το παίξω το παιχνίδι όταν γυρίσω.φιλούρες

demetrat είπε...

@πατσιούρι μου , και γω δεν θα είχα κανένα πρόβλημα με τη γείτονα , άν μένανε μόνο εκεί.
Αλλά επειδή θέλουνε να απελευθερώσουνε από το ζυγό των ελλήνων κάτι κουμπάρια σαλονικιούς που έχω, ένα παλιό συμμαθητή, και τον γκόμενο της κολλητής μου που μένει στα Γρεβενά,εκεί , έχω ένα προβληματάκι.

demetrat είπε...

@καπετάνιο, και πανωκατ
Αυτό που λέει το ταγάρι είναι η ουσία της ανάρτησις του γράμματος του Μίκη στην τελική.
Το που έφτανε η μακεδονία, γιατί τη λέγανε έτσι , πότε την είπανε και γιατί κανουνε μώκο, τα τελευταία χρόνια αριστεροί και δεξιοί, είναι μια μεγάλη κουβέντα, που εμένα ως αριστερή με τσούζει Θανάση.Και δε μαρέσει.
Να την ανοίξουμε άμα θέλετε, αλλά πρώτα να μου εξηγήσετε και μένα, δύο πράματα.
Γιατί είμαστε τόσο μυγιασμένοι όλοι εμείς οι αριστεροί με την λέξη πατρίδα, και την έχουμε αφήσει βορά στον κάθε φασίστα;
και το άλλο, πως θα μπορούσε να χαρακτηρίσει ένας πολίτης την εκχώρηση της Μακεδονίας στον σύντροφο Δημητρώφ και στο σύντροφο Στάλιν .
από τό νεοβαφτισμένο τότε κκε;
Όσο για τους Αμερικάνους, συμφωνώ με το Μανουσάκη: κανένας μας δεν πιστεύει πως ξαφνικά οι Αμερικάνοι αγαπήσανε , αλβανούς και σλαύους, και μισήσανε εμάς τους έλληνες.
Άλλα συμβαίνουνε , και καλά θα κάνουμε να τα λάβουμε λίγο υπ όψι μας.

demetrat είπε...

Διόνυσε
τα άκουσα και γω αυτά για το σύνταγμά τους,όταν τα διάβασε ο Λιάνης, και δεν είδα να το διαψεύδει και κανείς.
Και να σου πω και την αλήθεια μου, τότε τα πήρα και γω στα σοβαρά, μέχρι τότε έπαιζα την τσιγκολελέτα.

ΠανωςΚ. είπε...

Demetrat, πρώτον δεν είμαι αριστερός. Δεύτερον, τα έχω ξαναπεί στον Καπετάνιο αυτά παλιότερα, δεν πιστεύω σε αυτήν την έννοια (της πατρίδας): τη θεωρώ τεχνητή ανακάλυψη. Τρίτον και τελευταίον αμάν πια με το συναίσθημα. Δηλαδή, όταν πριν δέκα τόσα χρόνια στο ίδιο ζήτημα λειτουργήσαμε όλοι συναισθηματικά, σε κατάσταση ομαδικής ψύχωσης, τι καταφέραμε; Το συναίσθημα δεν κάνει πολιτική.

patsiouri είπε...

Δεν ξέρω ρε συ, εγώ έχω βαρεθεί από τότε που γεννήθηκα να ακούω πως θα μας κάνουν ντού οι Τούρκοι και ακόμη Τούρκους δεν έχω δει...
Και όπως προειπώθηκε τους Σκοπιανούς τους αποκαλούν Μακεδονία εδώ και 15 χρόνια...κι εμείς εχουμε γίνει ρόμπα.

Όπως είπε ο Αποστόλης στην Ελληνοφρένεια είναι σα να σε λένε εδώ και 15 χρόνια Θανάση και ξαφνικά να έρθει ένας άσχετος και να σου πει "¨Όχι, από δω και πέρα θα σε λένε Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία του Θανάση γιατί Θανάση λέγανε τον παππού μου και δε γουστάρω να έχεις το ίδιο όνομα".
Εκκαθαρισμένων των γεωγραφικών θεμάτων, το θέμα της ονομασίας μου φαίνεται γελοίο από μόνο του.

Όσο για το Μίκη, ΔΕΝ είναι πολιτικός, ΟΥΤΕ ιστορικός γαμώτο μου...

patsiouri είπε...

Επίσης ο Μίκης και η άλλη η κρυφή ο Λάκης, παρέλειψαν να αναφέρουν πως η πολυαγαπημένη τους Νέα Δημοκρατία έχει δημιουργήσει 100 σοβαρότερους όγους που αφορούν στη δική μας χώρα για να βγούμε στο δρόμο...

ΠανωςΚ. είπε...

Και κάτι τελευταίο: Μόλις έπεσε στα χέρια μου και στην αντίληψή μου, ότι η γνωστή ομάδα21 (όχι αυτή με τον Τζόνι Ντεπ, η τηλεοπτική) στηρίζει και επικαλείται το συγκεκριμένο κείμενο του Μίκυ. Ε, για μένα αυτό αρκεί...

ange-ta είπε...

Α, ωραία, ησύχασα!!!
φιλιά στη μαμά.
Την δικιά μου δεν μπορώ να τη φιλάω πια.
Και μου λείπει αυτη η ξεχωριστη αγκαλιά.
Οταν ζούσε, όποτε την επισκεφτόμουνα όλο αγκαλιές και γέλια κάναμε. Σαν παιδιά και οι δυό μας.
Τι κρίμα που έφυγε, ούτε 90 δεν έγινε.......

ange-ta είπε...

Α, ναι εκεί που είσαι έχετε ρεύμα;;;

demetrat είπε...

προς πάνως
Ε δεν έγινε και τίποτα που δέν είσαι αριστερός, είμαστε αρκετοί έτσι κιαλλιώς.
Τώρα για την πατρίδα που λές,δε φταίω εγώ.
Κιάμα είσαι και τόσο λάρτζ καλό για σένα.
Τώρα για την κρυφή που λές.
Ούτε γιαυτήν είμαι υπεύθυνη, όσο για το γκρουπ 21, δεν ξέρω τι λένε , δεν το διάβασα.
Και δε βλεπω και το λογο να το διαβάσω, άν λεει φασιστοπαπάρες.
Όμως επίσης, μπορώ να σου πω πως επειδή κάποιος μαλάκας φασίστας διαλέγει να λέει τα ίδια που λέει και η ιστορία, δε σημαίνει πως τους την χαρίζω,και κολλάω να το πω και γω.
Δόξα τω Θεώ, δεν έχω κανένα κόμπλεξ, να λέω πως ειμαι και αριστερή, και πως έχω και πατρίδα.Ολέ.

ΠανωςΚ. είπε...

Αν σας αντιλαμβάνομαι ορθώς με αποκαλείτε χονδρό και κομπλεξικό; Κάμετε λάθος και θα σας το αποδείξω: από αύριο ξεκινάω δίαιτα.

ΠανωςΚ. είπε...

(από κοντά, με ή χωρίς τσίπουρα, θα το συζητήσουμε σοβαρά το θέμα)

demetrat είπε...

προς πατσιούρι,
Καλά και άγια όλα αυτά που λέει ο Αποστόλης, αλλά εγώ η κολλημένη μεσήλιξ έχω μιά απορία.
Στην οποία δεν μου έχει απαντήσει κανένας με απλά λόγια να το καταλάβω.
Πώς διάολο τους έλεγαν τους ουρανοκατέβατους αλβανοβουλγαροτσιγγανοσλαύους πρίν 50 χρόνια;
Τί διάολο , απο παρθενογέννεση φύτρωσαν;
Όχι τίποτα άλλο , αλλά για να αρχίσουμε την κουβέντα από την αρχή, και να τα λύνουμε ένα ένα τα πράμματα.
Μην αρχίσω και σκούζω και γω τώρα και όλο μου το σόι, γιατί θα ήθελα να με λένε Παναγούλη ας πούμε , επειδή ταυτίστηκα τα τελευταία 30 χρόνια ,αλλά δε μου το δίνει ρε γαμώτο το παράσημο η οικογένεια!

demetrat είπε...

προς πανως, η κρυφή πάει στο πατσιούρι.
Λόγω απουσίας, έχω αποσυντονιστεί λίγο, να με συγχωρέσετε.

ΠανωςΚ. είπε...

Σιγά μην το πάρω βαρέως που με είπατε κρυφή (εχω κέφια σήμερα, και καθόλου διάθεση να συζητήσω σοβαρά, οπότε σταματώ, για να μη γμθεί ο διάλογος).

demetrat είπε...

καλέ , πότε σε είπα εγώ χοντρό;
Το λάρζζζ πάει στον ανοιχτό ορίζοντα της διανοίας σου.

demetrat είπε...

και βεβαίως θα τα πούμε, μη ξεχνάς πως έρχεται και πάσχα.
άρπαξε το σκύλο απ τη λαιμαριά, και ελάτε, θα ψήσουμε στον κήπο.

demetrat είπε...

προς Ange-ta.
Δυστυχώς καταλαβαίνω απόλυτα τι λες.
Εκτός απο τις αγκαλιές στη μαννούλα, ειχα και το προνόμοιο, να τακτοποιησω το έσχατο σπίτι του μπαμπά, που τον έχασα πέρισυ.Αστα, γάμησέ τα.

demetrat είπε...

Όχι ρε , δεν σε είπα κρυφή, κάτι έγραψε το πατσιούρι για το Λαζόπουλο και νόμιζα πως τόγραψες εσύ.
Μωρέ , πολύ παραξηγιάρης μας είσαι σήμερα, ααααααααααααμα .

demetrat είπε...

Τελικά την ερώτησι την απευθύνω σε όλους, αφού μιά χαρά παιδιά είμαστε όλοι,και ιστορία ξέρουμε από ό,τι φαίνεται.
Καλά και άγια όλα αυτά που λέει ο Αποστόλης, αλλά εγώ η κολλημένη μεσήλιξ έχω μιά απορία.
Στην οποία δεν μου έχει απαντήσει κανένας με απλά λόγια να το καταλάβω.
Πώς διάολο τους έλεγαν τους ουρανοκατέβατους αλβανοβουλγαροτσιγγανοσλαύους πρίν 50 χρόνια;
Τί διάολο , απο παρθενογέννεση φύτρωσαν;
Όχι τίποτα άλλο , αλλά για να αρχίσουμε την κουβέντα από την αρχή, και να τα λύνουμε ένα ένα τα πράμματα.
Μην αρχίσω και σκούζω και γω τώρα και όλο μου το σόι, γιατί θα ήθελα να με λένε Παναγούλη ας πούμε , επειδή ταυτίστηκα τα τελευταία 30 χρόνια ,αλλά δε μου το δίνει ρε γαμώτο το παράσημο η οικογένεια!

patsiouri είπε...

Μμμμ...δεν ξέρω...και δε με ενδιαφέρει! Πάντως φοβερό γι'αυτά τα θέματα είναι το μπλόγκ του doctor, νομίζω πως αν πας θα σου λυθούν οι απορίες!

(Μετά λύπης μου φαντάζομαι πως σε εκατό χρόνια δε θα υπάρχουν κράτη, αλλά ο κόσμος θα είναι χωρισμένος σε εταιρείες. Η καθεμία θα έχει τη δική της ιστορία, το δικό της ιδρυτή, το δικό της ύμνο, τη δική της ενδεχομένως διάλεκτο...κτλ...ακόμα κι'εγώ που είμαι της νοοτροπίας "πολίτες χωρίς σύνορα" το σκέφτομαι και ανατριχιάζω!)

demetrat είπε...

πατσιούρι , ποιός ειναι ο ντόκτορ;
Μετα συγχωρήσεως δηλαδή.
Εγώ προσωπικά, πολλές απορίες για το θέμα δεν έχω.
Αλλά θα ήθελα, αυτοί που υπερασπίζονται το δίκιο των παιδιών των Σκοπίων νάχουν ονοματάκι, να μου πούνε τουλάχιστο, αυτό το απλό.
δ

Androgeos είπε...

Για αυτό που είπε ο Αποστόλης, το θέμα της Μακεδονίας είναι περισσότερο σαν να έχει ο παππούς σου ένα μαγαζί που το λένε "Το καφενείο του Θανάση" και να ανοίγει ένας κολλητά άλλο καφενείο με το όνομα "Το αυθεντικό καφενείο του Θανάση". Αυτό δε θα σε εξόργιζε;

Έτσι, για να κάνουμε σωστές παρομοιώσεις.

Το όνομα Μακεδονία χρησιμοποιείται ξεκάθαρα σαν όχημα αλυτρωτισμού. Οι Αμερικανοί προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα νέο Κόσσοβο εις βάρος της ανυπόταχτης Ελλάδας, όπως πολύ σωστά ανέφερε η Δήμητρα.

ΠανωςΚ. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΠανωςΚ. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.