1 Ιουνίου 2010

τα χάπια μου, τα όπλα μου . κι ένα ταξί να φύγω.

*******


Παιδιόθεν έμαθα, πως ο δαυίδ ήταν ένας από τον λαό τον περιούσιο.
Πάλαιψε με τον άπιστο σκατιάρη γκολάϊαθ με μιά σφεντόνα χάντ μέηντ και τον νίκησε.
Ως εκ τούτου αναθάρρησε ο κάθε πικραμένος μικρός , τάλας , και αποδιωγμένος του πλανήτη .
Κατόπιν ,κι αφού σιγουρεύτηκε πως ο γίγας ήτο ανασκελωμένος, πεθαμένος και νεκρός , τούκοψε και την κεφάλα.
Θα μου πεις,
θάπρεπε να την ψυλλιαστώ από τότε, πως ο μικρός , -μιά χεσά αθρωπάκος- , είχε τόσο μίσος μέσα του ,που δεν αρκέστηκε να του ανάψει μιά στο δοξαπατρί του γίγαντος και να τον πέσει χαμαί, παρά τσούρνεψε και μιά σπάθα που δεν ξέρω που βρέθηκε αδέσποτη εκεί παραδίπλα επί ταις ιτέαις ,και έκανε και μιά περιύβριση νεκρού, που τον άφησε ακέφαλο ως είδος.........
Κάθε μέρα που περνάει ,ψάχνω ματαίως γιά μιά πρέζα σεροτονίνη γιά να τη σκαπουλάρω μέχρι την επόμενη.
Βγάζω τις ουτοπίες μου κάθε πρωί με τον καφέ , τις γυαλίζω αλά παλιά, φτύνοντας .
Μετά τις αραδιάζω σαν τα στρατιωτάκια προσπαθώντας να πιαστώ πότε από τη σφεντόνα του αδύναμου πλην δικαιωμένου , και πότε από την ασπίδα του έκτορα.
ατυχώς ,διαπιστώνω ξανά και ξανά ,πως μόχουνε έρθει τα πάνω κάτω .
Ο γκολάϊαθ ως γίγας, πήγε με το μέρος του εκλεκτού λαού ,
φορμάρισε τα μαλλάκια του τα ανακατωμένα και τα έκανε μπουκλάκια.
Ο δαυΐδ παραμένει αδύναμος , και επιμένει με τη χειροποίητη σφεντόνα του ,
αλλά από την άλλη όχθη και με άλλη σημαία.....
Ούτε κατά διάνοια βέβαια πως καταφέρνει να ξεκάνει τον γίγαντα .
Και να δείς που τελικά ρε μαλάκα, ούτε το κεφάλι θα του κόψει..
γαμώ τους μύθους μου γαμώ.
Εμένα άλλα με μάθατε να περιμένω τόσα χρόνια.


δ

****** εκ του ....οπλισμού τούτου ,τρόμαξαν τα κομμάντα του ισραήλ,και τους περίλαβαν με τα αυτόματα και τις χειροβομβίδες.....
.

33 σχόλια:

rigoula είπε...

Μόνο που στο ενδιάμεσο ο μικρός Ντέιβιντ ταξίδεψε στον κόσμο, διώχθηκε, υπέφερε, πέρασε του λιναριού τα πάθη, τον γδάρανε, τον κάψανε, τον πετροβολήσανε... και στο τέλος, μετανιωμένοι τάχα μου -στην πραγματικότητα επειδή είχανε σκυλοβαρεθεί να τους μαγαρίζει το δικό τους χωραφάκι, τον ρωτήσανε: πού θες να απαγκιάσεις, κακομοίρη, να δεις κι εσυ θεού πρόσωπο; Και τότε θυμήθηκε τον κακό Γκολάιαθ που του είχε ζαλίσει τον έρωτα και δεν τον άφηνε να στήσει κονάκι και είπε: σ' εκείνο τον ρημαδιασμένο τόπο που κάνει ογκρατέν ο ήλιος την πέτρα και δε φυτρωνει μήτε γαϊδαράγκαθο για ίσκιο, γιατί πολύ γινάτι μου έχει μείνει.
Κι αυτοί είπανε γένοιτο.
Κι ο μικρός Ντέιβιντ εξαγόρασε τα αίματα που είχε χύσει και τις σάρκες που είχε καταθέσει και τα κόκαλα που είχε αφήσει να γίνονται στάχτες στους φούρνους και έστησε το κονάκι του στη γη που την έψηνε ο ήλιος και δε φύτρωνε γαϊδουράγκαθο, και η ιστορια συνεχιστηκε ανεστραμμένη σαν μέσα από κάτοπτρο και άρχισε να επαναλαμβάνεται σαν τραγική φάρσα...
Και ζουν αυτοί σκατά κι εμείς σκατότερα...

demetrat είπε...

και αποφάσισε ο πρώην μικρός Ντέϊβιντ να πάρει τη θέση του κακού Γκολάϊαθ ,εξαργυρώνοντας τα κόκκαλα και τις στάχτες του που είχαν ανακατευτεί με πολλές άλλες στάχτες και κόκκαλα σε κείνους τους φούρνους, αλλά ήταν πολυ καλός πωλητής, -όλοι του το αναγνωρίζουνε αυτό εξάλλου- του εαυτού του, και μάλλον τα κατάφερε, διότι φαίνεται εκεί που κάθονταν στους ποταμούς βαβυλώνος και έσκουζε εν τω μνησθήναι αυτόν της Σιών,είδε την ιστορία του την αναστραμμένη ,και είπε.
-Τυλίχτε την , θα την φάω στο σπίτι.
είδες τι σόϊ δολοφόνος μας προέκυψε ο μικρούλης ο Ντέϊβιντ;

Roadartist είπε...

Mας μάθανε.. Το κακό είναι πως σε λίγο καιρό.. οι πιο πολλοί από εμάς, θα βρεθούν σε μια απίστευτα πιο χάλια κατάσταση που ούτε ποτέ φανταστήκαμε.. Σκέφτομαι τα μέτρα που πέρασανε, και απλά δεν το πιστεύω.. Πλήρης διάλυση του ..όποιου κοινωνικού κράτους.. Πολύ δύσκολες μέρες έρχονται.. Να πάψουμε να ελπίζουμε σε μύθους λες ε?

rigoula είπε...

Σ' το έχω ξαναπεί -από τα σιγανά ποταμάκια να φοβάσαι, κι από τον κακομοίρη το γερο-λαδά που φουκαράς άνθρωπος είναι, τι φταίει αυτός...
Φαίνεται πως απ' όλα τα κόκαλα που κάηκαν σ' εκείνους τους φούρνους τα δικά του είχαν το πιο δυνατό ντιενέι -γιατι δεν εξηγείται αλλιώς πώς δεν έχω δει κανέναν από τους άλλους φουκαριάρηδες που γίνανε στάχτη εκεί μέσα, και ήταν πολλοί, κάθε λογής, να βρυκολάκιασε και να ξεσκίζει όσους είχε άχτι.
Τελικά ναι, μάλλον θα πρέπει να είναι ο περιούσιος, αφού η επένδυση του real estate τού βγήκε τόσο καλά -μάλλον έχει να κάνει με την επιλογή location, αλλιώς δεν εξηγείται. Ψυχανεμίζομαι πως κάποιοι άλλοι τον έχουνε πιάσει πόρτα για το χειμώνα (οι καράβλαχοι του Νέου Κόσμου που λέγαμε εχτές) γιατί δεν τους φτάνει κοντζαμαν ήπειρος που φάγανε μια χαψιά από τους κοκκινομούρηδες -θέλουν να κλείσουν και σουίτα με θέα στον παράδεισο.
Ρε δεν πάμε καλά...

demetrat είπε...

Roadartist

κοπελλάρα μου,τι να πω..
τέτοια ανασφάλεια δεν έχω ξανανοιώσει στη ζωή μου.
Αλλά εγώ δεν μπορώ να τους πετάξω τους μύθους μου.Είμαι πολύ μεγάλη πιά.
Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να διαλέξω η σφεντόνα μου νάναι από από κουμαριά.
Το ίδιο ξύλο που φκιάνει και την καλύτερη μαγκούρα.
Το χέρι πως πάει;Η δουλειά;

demetrat είπε...

δεν ξέρω ορή ρηγούλα.
και τα δικά μας τα ντιενέι είναι προοριζμένα να ζήσουν αλλιώς δε τα καταφέρναμε.Και μάλιστα χωρίς νταβατζή .
Στα όνειρά μου, τότε που γίνομαι ο μικρός ντέιβιντ και ο γκολάιαθ είναι πάντα ο κακός,τελευταία δίνω ρόλο και στον πλούσιο καράβλαχο.
Ε λοιπόν δε θα το πιστέψεις!!γίνομαι ανίκητη.
δ

rigoula είπε...

Μωρέ πώς δε θα το πιστέψω! Αφού το ίδιο σι λιέου κι ιγώ, για τον καράβλαχο, ντε. Αμ τι νόμιζες, ο μικρός Ντέιβιντ με την αξία του κι όχι με ξένες πλάτες; Για δες την εικόνα: έχεις με το μερος σου αφενός έναν καταδικό σου θεό (που τον έχεις κάνει κι εξαγωγή και βγάζεις κι από κει το κατιτίς, άμα λάχει να 'ουμ) ο οποίος σου λέει: "σ' έβγαλαν τ' μάτ'; βγάλτ'σ κι συ το δ΄κό τς" άρα έχεις δικαιωθεί εκ των προτέρων στα επουράνια, και αφετέρου στα επίγεια σου βάνει πλάτες ο πιο γαμάουα μπάρμπας της υφηλίου, ο και Σαμ επονομαζόμενος, που σου λέει, έμπαινε και γοήτευε και μη σκοτίζεσαι, εγώ είμαι εδώ. Και σ' αρωτάω, σε μια τέτοια θα κωλώσεις; Σιγά μην κωλώσεις!

ATHENA είπε...

H ΙΔΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΣ ΕΝΕΠΝΕΥΣΕ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΟΛΑ, ΕΓΩ ΕΜΕΙΝΑ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΑΡΘΡΩΣΩ ΛΕΞΗ, ΕΥΤΥΧΩς ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΙΓΟΥΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΤΠΤ, ΤΑ ΕΙΠΑΤΕ ΟΛΑ!

ΦΙΛΙΑ ΞΑΝΘΗ ΚΑΛΟΝΗ ΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ

Sophia είπε...

Σε λίγο θα μας πούνε ότι τα dvd ήταν shuriken και οι επιβάτες νίντζα...

demetrat είπε...

χελλοου ρηγούλα.
μη ξεχάσω να σου γνωρίσω να σου γνωρίσω την αθηνά.
Άι χάβ ε ντριμ.
πως έχουμε περιλάβει τον γαμάουα και του κάνουμε τα μύρια όσα και τελικά δεν μπορεί να αντέξει την κατακραυγή και αυτοκτονάει εν μέσω χειροκροτημάτων και μπράβο , και πήδα κάτω αρχηγέ.
αει στο καλό.. πάντα ξυπνάω....
δ

demetrat είπε...

ATHENA
από σένα την έκλεψα κουκλάρα μελαχροινή αδερφή μου..
δ

demetrat είπε...

Σοφία
ναι μωρέ και κάπου ήτανε κρυμμένος και ο τελευταίος αυτοκράτορας , ενώ ο γρύλλος του πήδαγε δεξιά και αριστερά.
άει σιχτίρ..
δ

glam είπε...

Πάντως και γω αν ήμουν φαντάρος και με διέτασαν να κατέβω και να καταλάβω ένα σκάφος, μάλλον, εκείνη την στιγμή δεν θα ρωτούσα τον αξιωματικό:
-Κύριε καραβανά, είστε βέβαιος ότι επιχειρούμε στα χωρικά μας ύδατα;

Επίσης, αν κατέβαινα και με πλακώνανε με τα στειλιάρια 5-6 νοματαίοι (καλά έχουμε κάνει εξαγωγή τεχνογνωσίας λέμε...)μάλλον θα απαντούσα αυθόρμητα στο ερώτημα: Ή εγώ ή αυτοί!


ΥΓ. Η πληροφορία ότι τα στειλιάρια ήταν μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας, δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί......φαντάζομαι όμως ότι δεν θα αργήσει, και είμαι βέβαιος ότι πολλοί στην χώρα μας θα το πιστέψουν....!

demetrat είπε...

Είναι εύκολο να βλέπει κάποιος μόνο το δάχτυλο που δείχνει το φεγγάρι.
Αλλά εγώ δεν μπαίνω στη διαδικασία νομιμοποίησης της πειρατίας των εγκληματιών με την ερμηνεία των επί μέρους ενεργειών της .


Υ.Γ

Αν θεωρείς πως ο αμυνόμενος δεν έχει δικαίωμα άμυνας...........δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβεις το γιατί.

δ

Darthiir the Abban είπε...

Τελευταία φορά που κοίταξα, οι μύθοι ήταν ηθικοπλαστικοί, όχι αναφορές της πραγματικότητας.
Πάντως, αν τώρα καθε βδομάδα ξεκινάει από ένα πλοιάριο, ο δαβίδ την έχει λίγο άσχημα...

demetrat είπε...

ο πρώην Δαυίδ εννοείς, και νύν Γκολάιαθ.
χε χε χε .
Υποθέτω πως ναι, θα την έχει.Καιρός ήταν.
δ

glam είπε...

Ένα τελευταίο σχόλιο για την τελευταία παράγραφο.
" εκ του ....οπλισμού τούτου ,τρόμαξαν τα κομμάντα του ισραήλ,και τους περίλαβαν με τα αυτόματα και τις χειροβομβίδες....."

Μόνο στην Ελλάδα, και μόνο από αριστερούς, τα ματσούκια θεωρούνται ακίνδυνα ως όπλα.....

Ξεχνούν, όταν τους συμφέρει, ότι έτσι δολοφονήθηκε ο Λαμπράκης, αλλά και γενικότερα , πιστεύω, ότι περισσότεροι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί με ματσούκια παρά με όπλα....! Γ.Λ.
Φιλιά :))

rigoula είπε...

@glam, Ναι, θυμάμαι έτσι πάνω πάνω και εκ του προχείρου της μνήμης, τότε στη μάχη της Αιθιοπίας κατά τον ΒΠΠ, οι καημένοι οι Αιθίοπες αποδεκατιστηκαν γιατί εκείνοι είχανε πελώρια τανκς και ο Μουσολίνης κάτι ετοιμόρροπες ψωρογκαμήλες...οκέι, λοιπόν, τότε αν το φέρει ποτέ η μαύρη ώρα να σταθούμε ο ένας απέναντι στον άλλο, δώσε μου εσύ το Ούζι σου και σου δίνω εγώ το ματσούκι μου, no problem!

demetrat είπε...

εκτος από τα προβλήματα στα πισιά,μας έχουνε πηδηξει και διακοπές ρεύματος ....τέλος πάντων.

glam
Τώρα ....με κόλλησες στον τοίχο..
σαφώς και το ματσούκι μπορεί να σκοτώσει, όταν ο άλλος που το τρώει στο κεφάλι δεν κρατάει ούτε νυχοκόπτη όπως ο Λαμπράκης , μιά και τον αναφέρεις.
Επίσης , αφού δώσεις στη ρηγούλα το ούζι σου, να σου δώσει το ματσούκι της, θέλω και γω τις χειροβομπίδες, να σου δώσω το δικό μου.Α, στα δύο ματσούκια δώρο ένα μαχαίρι....
(τι τραβάνε κι αυτές οι ισραηλινές χορεύτριες.....)
δ

demetrat είπε...

rigoula.
κάτι πράμματα που θυμάσαι και συ στα πρόχειρα..
χάθηκε να θυμηθείς τις πέτρες και τις σφεντόνες της πιτσιρικαρίας εναντίον κάτι θηρίων τάνκς, που τάχουμε και πρόσφατα;
εχ! τι τραβάνε κι αυτές οι ισραηλινές χορεύτριες λέμε..
δ

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Εντωμεταξύ για να μαζέψουν όπλα για νάχουν να δείχνουν στις κάμερες τα κομάντα (που δεν είχαν έρθει δα και με σαμπάνιες και κρυστάλλινα ποτήρια) μάζεψαν μέχρι και τα μαχαιροπήρουνα του πλοίου. Τώρα το πώς ο 19χρονος αμερικανοτούρκος πυροβολήθηκε τέσσερις φορές στο κεφάλι, είναι άλλο ερώτημα...

demetrat είπε...

αααααααααα σκυλούμπα.. θα σε μαλώσω.
καλά δεν ξέρεις εσύ το πηρούνι που πυροβολεί;
Το γνωστόν τετράσφαιρο με τ' όνομα;
υ.γ
το μόνο που με χαλάει είναι που ακουω αυτόν τον παλιοφασίστα τον κουμπάρο να ωρύεται υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Αλλά έτερον εκάτερον, και δεν είμεθα διατεθιμένοι να κλείσωμεν τα ματια εις το έγκλημα επειδη φωνάζουν και οι φασίσται...
δ

rigoula είπε...

Τι ανοησίες λες βρε σκυλάκο για τον αμερικανοτούρκο; Δεν έμαθες οτι αυτοπυροβολήθηκε έμπλεως τύψεων τετράκις εις τον κρόταφον όταν συνειδητοποίησε το έγκλημα που ετοιμαζόταν να διαπράξει; Σαν εκείνο τον άλλο που έπεσε παίρνοντας φόρα δεκατέσσερις φορές πάνω στο μαχαίρι με την πλάτη...

Δημητρούλα, θυμάμαι τα παλιά επειδή έχουν καταγραφεί επισήμως ως Ιστορία. Ενώ αν χρησιμοποιούσα τα πρόσφατα ως παράδειγμα μπορεί να με κατηγορούσαν για μονομέρεια ή προπαγάνδα -γκέγκε;

demetrat είπε...

αααααααααα σκυλούμπα.. θα σε μαλώσω.
καλά δεν ξέρεις εσύ το πηρούνι που πυροβολεί;
Το γνωστόν τετράσφαιρο με τ' όνομα;
υ.γ
το μόνο που με χαλάει είναι που ακουω αυτόν τον παλιοφασίστα τον κουμπάρο να ωρύεται υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Αλλά έτερον εκάτερον, δε θα κλείσωμεν τα ματια εις το έγκλημα επειδη φωνάζουν και οι φασίσται...
δ

demetrat είπε...

ρηγούλα
βεβαιότατα, κι αυτό ισχύει..

4 δόντια το πηρούνι
σύν 4 πυροβολιζμοί;
πόσο μας κάνουν ;
8.
4 ακτιβιστές επί 2 χέρια ο καθένας; πόσο μας κάνει;
8.
άλλοι 4 ακτιβιστές επί 2 χέρια ο
καθένας;
πόσο μας κάνει;
8.
στυ-λιά-ρια
=558 ίσον 18
=9
και 2 ;
11
άρα; τί έχουμε; -11888
τυχαίο;
δε νομίζω.

υ.γ
τι έγινε κοπελλάρα μου; ακόμα εκεί είσι σι;
δ

Καίτη είπε...

Διατηρήστε τη ψυχραιμία σας.όπως ο μικρόσωμος Δαβίδ μπρος στον γίγαντα Γολιάθ που κατόρθωσε να τον νικήσει με μια σφεντόνα.
Την ήρεμη αντιμετώπιση μιας δύσκολης κατάστασης μας διδάσκει αυτός ο μύθος.

rigoula είπε...

Αυτο που μας διδάσκει ο σύγχρονος μύθος είναι πως αμα έχεις μπάρμπα στην Κορώνη το (θανατηφόρο)θράσος σου ξεπερνάει το μιακλανιά μπόι σου -that's all. Και οι συγκεκριμένοι έχουν εξαργυρώσει, εξαργυρώνουν και θα εξαργυρώνουν εις το διηνεκές πολλαπλώς και επικερδέστατα τους προαιώνιους μύθους τους -λέγε με Γιαχβέ.

island είπε...

Οι Τούρκοι που είναι και οι άμεσα θιγόμενοι πάντως και είχαν και 9 νεκρούς, κοκοκό. Κανείς δεν τολμά να κουνηθεί στο Ισραήλ. Καμιά χαμούρα του κερατά. Και οι υπόλοιποι ανατολικοί λαοί, όλοι, όλον τον υπόλοιπο χρόνο, είναι με το δάχτυλο στην σκανδάλη που θέλουν λέει να αφανίσουν το Ισραήλ. Παχιά λόγια. Και εκείνο γαμάει και δέρνει.

demetrat είπε...

καίτη

τώρα να σου πω πως δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσω μάγουλο θα σε στενοχωρήσω ε;
επίσης πως θα προτιμούσα να είμαι και γολιάθ και με ούζι;
Είπαμε, οι μύθοι τέλος.
δ

demetrat είπε...

ρηγούλα
εμ τέτοιος Δαβίδ,, πολύ ευχαρίστως ,και να βγάλω και κανάν οδόντα να το φχαριστηθώ που με έχουνε κάνει φαφούτα...
:)
δ

demetrat είπε...

island

φαίνεται πως δέν έχουνε ακόμα το Οκ από τα μεγάλα αφεντικά, και μάλλον ούτε πρόκειται να το πάρουνε, και γιαυτό κακαρίζουνε.
Σκέψου να τους σκοτώναμε εμείς 9 τούρκους..
θάχανε φτάσει στην πελοπόννησο..
δ

konstantinos είπε...

Τι να πιστέψω κι εγώ, τελικά, από τις γραφές;...
Η μόνη αλήθεια που βλέπω είναι ότι κόσμος πεθαίνει.
Απίστευτη σύγχυση μέσα στο κεφάλι μου!
Καθώς θα μπαίνεις στο ταξί, πέτα μερικά χάπια κατά δω!

demetrat είπε...

κωνσταντίνος

τίποτα.Πάρε σβήστρα και ξεκίνα να σβήνεις.
(μαζί με δύο χάπια, δώρο η σφεντόνα.Είσαι;)
δ