20 Αυγούστου 2010

πόζαρ και μία νύχτες

Μετά από μιά Εγνατία μάλλον παρατημένη αλλά ωστόσο εντυπωσιακή γιά τα ελληνικά απωθημένα.Μετά από ένα καραφλό τοπίο με ξερές στρογγυλάδες και τα καζάνια της κόλασης να καπνίζουν γύρω απ' την Πτολεμαΐδα , και εκεί που άρχισα να αναρωτιέμαι τι στο διάλο έκανα η ηλίθια που διάλεξα τον ξερότοπο να φέρω τη μαννούλα φέτος , άρχισαν να εμφανίζονται στο κάδρο κι απ' το πουθενά οι μικρές κοιλάδες με τα πλατάνια και τις φλαμουριές , στους πρόποδες του Βόρρα.
Χάθηκα δίς , ως συνήθως .
Τη μία παραλίγο να φτάσω στη Χαλκιδική, την άλλη στα σύνορα...
Πέρασα ένα χωριό , το Λουτράκι, που ακόμα δεν κατάλαβα αν έχει και σπίτια,
διότι μόνο ξενώνες και ξενοδοχεία είδα.
Τελικά....... έφτασα στις "Ροές "

Οι Ροές είναι ο ξενώνας πλάϊ στο ποτάμι.
Αγκαλιά με το βουνό , και τα πλατάνια.


Οι Ροές , είναι το σπίτι που ονειρεύεται ο κάθε οδοιπόρος να τον περιμένει στο τέλος του ταξιδιού, με τις δύο κοπελλιές την Πόπη και τη Νόρα να τον νοιάζονται σαν δικό τους.Μιά μερακλωμένη πολυτέλεια κόκο - ματ, από στρώμα μέχρι παντόφλα ,
χειροποίητα έπιπλα καστανιάς , και μπανιερουάζ Κορρές κόρίτσια.......


Όπου ο Κώστας , ο ιδιοκτήτης ,σου προσφέρει σε τιμές παραθαλάσσιου Κερκυραϊκού και Πρεβεζάνικου κοτετσιού, τις 6 σουΐτες των 50 - 55 τετραγωνικών ,το γλυκό του κουταλιού του, τις μαρμελάδες του, τις τάρτες του , και τις πιττούλες με το φύλλο το τραγανό γιά πρωϊνό.
Επίσης την αγωνία του γιά την καλοπεράση μας.
Πέντε μέρες τώρα προσπαθώ να τον πείσω πως ναι ναι ησύχασε, θα ψάξω γιά να σου βρώ τα στραβά.
Προσπαθώ ρε παιδιά αλλά τίποτα δεν κατάφερα, παρεκτός σήμερα , που βρήκα το τραγικό λάθος:Δεν είχαν βγάλει το πουπουλένιο ανώστρωμα , και εξ αυτού ιδρώναμε .
Οκ κάναμε ένα γιούργια και το βγάλαμε το ρημάδι.
Μα εκεί που νόμισα πως καθάρισα, ετούτος επέστρεψε με σημειωματάριο, διότι τώρα είναι , λέει, που πείστηκε εντελώς πως ο ξενώνας έχει τις χίλιες ελλείψεις.
Έλεος έλεος, βοηθάτε με οι νύμφες , οι δρυάδες, ό,τι κυκλοφορεί σε νεράϊδα, και κάνας Πάνας περαστικός αν γίνεται;
Να το ξαναπώ πως οι Ροές είναι χτισμένες μέσα στα πλατάνια στη ρίζα του βουνού, και πως κοιμάσαι και ξυπνάς με το νανούρισμα του νερού και της αύρας στα πλατανόφυλλα. Και πως σήμερα ας πούμε που ξελαρυγγιάστηκε ο τζίτζικας, εσύ τη βγάζεις καθιστή στη διπλανή κολυμπήθρα ;

εδώ η μάννα η Τούρκα (κόκκινη) με πέντε φρεσκογεννημένα γατιά ,που τρώει τα πάντα όλα,
και η μάννα η Γκρέκα (γκρί )που εκτελεί χρέη παραμάννας της εν λόγω Τούρκας ,
και μένει μονίμως νηστική αφού το κοκκινότριχο παμφάγον κτήνος της παίρνει πάντα τη μπουκιά από το στόμα...

.....................

Πρώτη φορά καλοκαίρι σε βουνό.
Πρώτη φορά καλοκαίρι χωρίς θάλασσα , έστω και γιά λίγο.
Είπα αυτή τη φορά να ακολουθήσω το δρόμο των Ρωμαίων ,οι οποίοι γνωστοί καλοπερασάκηδες της ιστορίας ,- δώστους ζεστό ίαμα και πασπάτεμα και πάρτους την ψυχή την κολαζμένη, τον χιτώνα τον κοντό, την πατρικία , κατόπιν χριστιανή και σκλάβα την Περπέτουα, και το πέδιλο το δερμάτινο..-
τους έδωσαν και κατάλαβαν.
Οι βυζαντινοί πάλι, που την ηδονή τους φρόντιζαν να την ευλογήσουν οι παπάδες τους, και ουχί μόνον ο Καλλιγούλας, δεν ήταν πολύ της εμφανούς αυλητρίδος, το ρίξαν όπως άρμοζε στο θαύμα ......θαύμα .... και γέμισαν τον τόπο εικονίτσες , ευχές και τάχαμου αγιάσματα.Και μάλλον οι Τούρκοι, ( ε ναι , έχω ένα θέμα ) του ξανάδωσαν γιά λίγο την σπα υπόστασή του, φκιάνοντας ψιλοχαμάμ με χαβούζες ακριβώς πάνω από την κοίτη του θερμοπόταμου.
Έμπαιναν το λοιπόν κατ' εξακολούθησιν τα κουμπάρια μας στο νεράκι το ζεστό το ιαματικό διαλυμένα , καί έβγαιναν καινούργια κακοχρόνονάχουν οπωσδήποτε.
Μη μερωτάτεγιατί. Έτσι γενικώς


Είναι γνωστή η μούρλα μου με τα ιαματικά πλατσουρίζματα και δη τα ζεστά.
Εις τα οποία αναβαπτίζομαι κατ' έτος , σέρνοντας και τη γριά μαννούλα μου μαζί ,η οποία δεν ξέρω πως το πετυχαίνει , αλλά μετά το πρώτο μπανιάρισμα, μεταμορφώνεται σε Κομανέτσι και Παπαρίζου μαζί.
Μετά βέβαια στην Πρέβεζα , ξαναγίνεται γριά...
Της υποσχέθηκα , πως μέχρι να βρούμε την επόμενη πιό καλή μπουμπουλήθρα σε ιαματικό, θα ερχόμαστε εδώ , στον αιώνα τον άπαντα.Ο δήμος Αριδαίας που εκμεταλλεύεται σήμερα τα λουτρά, έκανε κάποιες αξιόλογες προσπάθειες να τα αναβαθμίσει και ίσως , επειδή κιόλας ο θεός της Ελλάδας είναι παμμέγιστος και η ομορφιά εδώ φυτρώνει από μοναχή της ,
κατάφερε και έχτισε ένα υδροθεραπευτήριο
με δώδεκα μικρές πισίνες που νοικιάζονται γιά 15 ευρω το μισάωρο, και χωράνε μέχρι 4 άτομα


Αν σκεφτώ πως στο Βάλς της Ελβετίας σε αντίστοιχες θερμοπηγές αλλά καθόλου αντίστοιχες εγκαταστάσεις , πληρώνεις 30 ευρώ , γιά να κάτσεις να παπαρώσεις ολόκληρη μέρα άμα σου βαστάει, ξαναβλέπω πάλι μπροστά μου το ωραιότατον και χορταστικότατον φαινόμενον της μασαμπούκας να μου βγάζει τη γλώσσα....
Πάρόλα αυτά, οι πισινούλες γιά τους ταλαίπωρους τους έλληνες που έχουν ντοκτορεύσει στην ιδιότητα του παρία , είναι μιά όαση παραδεισένια ,
εξ' ου και η γριά μαννούλα μου μόλις κατέβηκε τα δύο πρώτα σκαλιά του παραδείσου της ,δήλωσε,:
-ααααααααααααααααααααααχιομ εδώ θα κάτσω !!!!!!!!!!!!!!

Και ύστερα ,όταν την έβαλα κάτω απ' τον καταρράχτη ,τότε πιά κατάλαβε το νόημα της ζωής και αναφώνησε.
αααααααααπα πα πα πα μεράααααααακιααααααα.
τι να σου κάνω ρε μάννα, αργά το πήρα χαμπάρι και γώ.


Το αναπάντεχο εδώ ,είναι πως οι εγκαταστάσεις δουλεύουν όλο το 24ωρο .
Οπότε και βρυκόλακες παίρνουμε που λέει ο λόγος , και ξενύχτηδες , κι ερωτευμένους ,και ζαβαρακατρανέμια, και κι ό,τι άλλο βάλει ο νούς σου.
Και χαίρεσαι να βλέπεις το ζευγαράκι το απαστράπτον, φτούσας μη σας ματιάσω ορέ παιδιά , που διαλέγει γούρνα και κάθεται ανάσκελα στον ήλιο, ενώ οι μικροδίνες του θερμοπόταμου τους χαϊδολογάνε τον έρωτα .


και στην οικογένεια τη σωστή την κούκλα.


Εδώ , σε αντίθεση με τις λουτροπόλεις της θάλασσας , και τις εγκαταστάσεις των καμαράντ λέγε με γκρεκοτέλ,σε φτάνει μιά βερμουδίτσα και κανά σάνταλο.
Ούτε που σε νοιάζει πως θα είσαι , αφού όλοι κυκλοφορούν λούτσα στο δρόμο, από το έμπα έβγα στο ποτάμι,χαιρετιέσαι μέ όσες φάτσες σ' αρέσουν,και φερμάρεις τη δικιά σου τη θαλάμη που θα χωθείς.
Με το μάτι θολωμένο από τη χαύνωση , σηκώνεις λίγο το κεφάλι και συναντάς διάφορα άλλα ηλίθια σαν το δικό σου βλέμματα,σκέφτεσαι :καλά τον οδηγάμε τον τυφλό,
και ξανααπογειώνεσαι μαζί με το ζεστό (37 βαθμοί παρακαλώ)ιαματικό νεράκι γιά τις πηγές των ονείρων σου.
Ξαπλάρεις εκεί στην αιωνιότητα και την κροκάλα την άσπρη.
Στην πρώτη επαφή με το νερό, παθαίνεις μιά υπνηλία.
Μετά κουνάς τον κώλο δεξιά αριστερά με τρόπο , μη και σε δεί καμμιά Νηριΐδα και σε περάσει γεννεές δεκατέσσερις που της αναμεράς την πέτρα την ξέξασπρη γιά να βαθύνεις τη γούρνα σου.
Κατόπιν, παθαίνεις μιά φευγατίλα μ' αυτό το φλις φλις παρέα με το χάϊδεμα του ποταμιού ολούθε ,και σου φεύγει το μάτι κατά Καϊμακτσαλάν μεριά.
Μετά σούρχεται μιά άνωση ,οπότε εκεί που πας να γλαρώσεις παρέα με τον Θερμοπόταμο, τσούυπ, ανώνεσαι και πάει το χάνεις το δέκα το καλό.
Τότε επιστρατεύεις το εναπομείναν μυαλό,κανά δυό κροκάλες στο στομάχι , κι άλλες δυό από μία στο κάθε χέρι σαν τον εσταυρωμένο της δυτικής όχθης, και από κεί και μετά, κάνεις πέντε και δεν κάνει καμμία ο ντουνιάς ο βρωμιάρης , το σίχαμα.
Τό ίαμα συνιστάται 7 με 9 το πρωΐ,γιατί μετά σκάει μύτη ο μάγκας ο ελληνάρας ο παπάρας οικογενειάρχης, που θα παρκάρει το γαμωαυτοκινητό του ανάμεσα στα δύο πλατάνια που βρίσκονται από πάνω σου


θα γκαζώσει καμμιά δεκαριά φορές ο αρχίδης γιά να βολευτεί ,θα τα κάνει όλα σύσκατο στη σκόνη,και μετά ευχαριστημένος,θα κατέβει με την ορδή του να παλουκωθεί δίπλα σου.Και επειδή το βλέπεις το μάτι το σακκουλιαζμένο το κατουρλιάρικο,
τα μαζεύεις όπως όπως, και φεύγεις απ' τον παράδεισο.......
Γιά να αντικρύσεις άλλη μιά φορά την παρακμή.
Την παρακμή ,που τελικά είναι η μοιραία παρέα της ομορφιάς.
Εδώ , έχει δύο ονόματα: "Ακταίον " και " Αύρα"
Μοιάζουν με κτίσματα του μεσοπολέμου.Και μάλλον είναι.
"Ακταίον , μέσα στα πλατάνια και τις φλαμουριές .
Μέτρησα μέχρι τα 98 δωμάτια.
Ίσως και παραπάνω, αλλά μόνο τόσοι αριθμοί θέλησαν να σωθούν πάνω στις πόρτες.Τα δωμάτια τα βλέπεις από τα ορθάνοιχτα φαφούτικα παράθυρα.
Από μακρυά σε ξεγελούν οι λευκές κουρτίνες που σαλεύουν μαλακά.
νομίζεις πως υπάρχει ζωή εκεί μέσα.
τίποτα όμως παρά μόνο η θλίψη , παρατήμένη εκεί , δίπλα στο ποτάμι.Το μόνο ζωντανό και λευκό , η νάυλον κουρτίνα που σούρνεται απ το αεράκι, αποδεικνύοντας άλλη μιά φορά τη διαχρονικότητα του ψεύτικου


τώρα τι ακριβώς θέλει να απαλλοτριώσει ο σκηνοθέτης , ειδικά όξω από το ανδρών .... θα σας γελάσω.
Αποκλείεται πάντως να εννοούσε τον αντρα τον μικροτσούτσουνο που περήφανα κατούραγε στην άκρη στο ποτάμι ,γιατί δεν την είχε και γιά χόρταση...


Αλλά τι να σου κάνω ρε παπάρα που μέχρι να καταλάβω τι γίνεται και να σταματήσω το όχημα , να σε αποθανατίσω , την είχες περιμαζέψει , αλλιώς θα σούλεγα εγώ άν θα το ξανάβγαζες όξω το γαριδάκι να δει το ποτάμι από ψηλά .

Το "Αύρα".....μου είπε η Ελεονώρα απ τις "Ροές" ........... ααχχ..

........θυμάμαι..... παιδάκι που μας πηγαινε ο μπαμπάς εκεί....τα σκαλιστά γύψινα ταβάνια , και τις μεγάλες ξύλινες πόρτες......αχ !
Είπε ακόμα πεντέξι αχ , και έμεινε να ψάχνει τα παιδικά της χρόνια στα πλατάνια απέναντι.

..........Όταν πήγα και γω εκεί, βρήκα τα αχ της Ελεονώρας κάτω απ' τις φλαμουριές, να μου ψιθυρίζουν ιστορίες με νερά και ανθρώπους....
Φεύγοντας άφησα και γω τα δικά μου.
Είναι εύκολο να τα βρεις.
................

Έμαθα πως τα ξενοδοχεία ,είναι του δήμου κι αυτά.
Θέλει και ρώτημα;
Εις θάνατον.
Δις.
Μία γιά την καταδίκη τους .
Και μία γιά το φύτρωμα τέτοιων εκτρωμάτων ακριβώς απέναντι .


Ρε φασιστοσπορά Καλλικράτη....Αν τα καταφέρεις τελικά με όλα αυτά τα κόλπα "περί δημοκρατίας και νοικοκυρέματος" , να τα κονομήσουν μόνο δυό τρεις δημαρχαίοι αντί γιά οχτώ, και δυό τρείς σύμβουλοι αντί γιά εικοσιπέντε , χάριζμά σου κι ο συγκεντρωτισμός σου ,κι η κοροϊδία σου.
Και εμείς , ποτέ μη σώσουμε και μετρηθούμε ξανά ,αφού έτσι κι αλλιώς γιά άλλη αποκέντρωση παλεύουμε ,άλλη μας κάθεται στο σβέρκο ,....και ποτέ μη σώσουμε να ξαναβγάλουμε δημάρχους πασοκοπροσκυνημένους στον αιώνα.


..............................

82 σχόλια:

rigoula είπε...

Οκέι, τώρα έχω και εικόνα!

Τσάκω ένα κοκκινόασπρο γατί -είναι τα αγαπημένα μου, γαμώτο- αλλά μην το τραβήξεις απότομα απ' το βυζί της μάνας και της ματώσει το ρογαλίδι με τα δοντάκια του που κόβουνε σαν ξυράφι σ' αυτή την ηλικία.
Και ρίξε μια ξάπλα υγρή για πάρτη μου στις ζεστές χαβούζες αφού δεν αξιώθηκα η ανεπρόκοπη.
Και του χρόνου ωρή Δημητρώ. Πάλι με τη μάνα την καραμπουζουκλού, να βουτάει στ' αθάνατο νερό και να ξανανιώνει να γυρνάει το χρόνο προς τα πίσω για να σου ζήσει χίλια χρόνια να έχεις να τη χαίρεσαι, τη λατρεμένη μου!

ΥΓ. Βαγγέλα, ηρέμησες λιγάκι, πουλάκι μου τώρα που έσκασε μύτη η καλή σου;

demetrat είπε...

ρηγούλα
και μιά ξάπλα , και δύο, και μετά άμα θες γιά χάρη σου να πέσω και στον κρυοπόταμο από δίπλα να σφίξει το μπουτάκι.
Του χρόνου θα το κανονίσωμεν ωρή πανελλαδηκούλα μετά της μητρός μου, και καμμιά τριάδα η και τετράδα ακόμα ,γιά τη μπιρίμπα.
Φαντάζεσαι μωό μου μπιρίμπα υπό τας φιλύρας;
και βουτιές συνάμα στον θερμοπόταμο;
η μητέρα ευχαριστεί διά τας ευχάς.

υ.γ
πάντως η μάννα η τούρκα είναι πολύ σκρόφα, να το ξέρεις..


:))

αθεόφοβος είπε...

Βλέπω ότι για χάρη της μανούλας πήραμε καλοκαιριάτικα τα βουνά!
Εύγε!

Nikos.Lioliopoulos είπε...

Π_)αρουσιασες αυτον τον επίγειο παράδεισο οπως ακριβως του αρμοζει. Ευγε!

VAD είπε...

Α,το απόλαυσα πριν δυο χρόνια,μαγεία ήτανε!Κακώς δεν ξαναπήγα!Kι απο περιποίηση,αν και δε διαλέξαμε ξενοδοχείο αλλά ενοικιαζόμενο δωμάτιο,μια χαρά ήτανε...

http://apouro.blogspot.com/2008/07/blog-post_23.html

Darthiir the Abban είπε...

Βρε σαν τα χιόνιαααα...
Να μας δώκεις το τηλέφωνο, να πάμε κανά χειμώνα, καλοκαίρι εγώ μακριά από τη θάλασσα... ΤΣΟΥ!

demetrat είπε...

αθεόφοβε

Εσείς οι ιατροφιλόσοφοι, όλα τα καταλαβαίνετε τέλοσπάντων.Νωρίτερα βεβαίως έπρεπε να πάρουμε τα βουνά, αλλά ποτέ δεν είναι αργά.
πολλές καλημέρες
:)

demetrat είπε...

Νίκο
Εσείς εδώ πάνω σίγουρα ξέρετε τους παραδείσους σας.Το δίλημμα είναι πάντα το γνωστό.Τον βγάζεις φάτσα φόρα τον παράδεισο με τα γνωστά επακόλουθα;
Ή τον κρατάς γιά τον εαυτό σου , 'καταδικάζοντας' τον σε μαρασμό;
καλημερούδια σου , και εδώ γύρω δεν είσαι και συ;
δ

demetrat είπε...

VAD

ε , τώρα ξέρετε πως δίπλα στα λουτρά υπάρχει και ξενοδοχείο...
εξ' άλλου μάλλον δεν υπήρχε όταν ήρθατε εσείς, γιατί ακόμα δεν έχει κλείσει τα δύο χρόνια λειτουργίας.
και οπωσδήποτε να ξαναϊαθείτε.Τι , μαλάκες ήτανε οι Ρωμαίοι που την έβγαζαν στις πισίνες και στα ανάκλιντρα;
:))))
δ

demetrat είπε...

άραψ
καλά ντε, ξέρουμε πως σερφ δεν γίνεται στα ποταμάκια.
Μη μου σκανιάζεις εσύ.
Και τηλέφωνα πήραμε, και κάρτες πήραμε, και διευθύνσεις πήραμε, κάτι καφασάκια με ροδάκινα και κούμπλα πήραμε.. τα πάντα όλα πήραμε.,,,,
Το χειμώνα άλλη ομορφιά λένε, γιατί είναι όλα χιονισμένα, κανεις το σκι σου στο Καιματσαλάν,και μετά χουχουλιάζεις στις πισίνες ως τα ξημερώματα...Ως τα ξημερώματα λέω...;))
Μόνο νάρχεσαι καθημερινές γιατί από παρασκευή σε κυριακή, πλακώνει όλη η θεσαλλονίκη εδώ γύρω, και βλαστημάς το γάλα της μάννας σου ως γνωστόν.
(το άλλο σάββατο το βραδάκι, στη διάθεσή σου )
:)
δ

Darthiir the Abban είπε...

Αααα, πάρα πολύ ωραία, για φέρε μιά κάρτα!

demetrat είπε...

άραψ.
μηπως θέλετε και νερό ιαματικό;
δ

Darthiir the Abban είπε...

Όχι, όχι ακόμα. Αναρρώνουμε από αυτό το θέμα. Από άλλα πάσχουμε ;)

Sophia είπε...

Χοχοχοχοχο, έχουμε κι εμείς εδώ έναν παμφάγο κοκκινότριχο κλώνο (κλωναράκι θα το έλεγα... ;-Ρ), σκέτη γλύκα!
Ρε, άμα ο άνθρωπος αγαπάει την δουλειά του και σέβεται τον εαυτό του θα σέβεται και τον κόσμο και θα την κάνει καλά... Οι άλλοι της φυλής των μασαμπουκάδων και τον κοπροσκυλάδων είναι που μου γυρίζουνε τα άντερα....

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Είδες πόχουν τη γλύκα τους και τα β'νά;

demetrat είπε...

προς γκαμηλιέρη
ντροπή σας που πάσχετε έστω κι από άλλα.
(και μέσες φκιάνει το νεράκι)
δ

demetrat είπε...

Σοφία
Σύμφωνοι , ο άνθρωπος που αγαπάει τη δουλειά του ,φαίνεται από μακρυά.Έλα όμως που συνήθως είναι εκτός , και όλα τα άλλα καθήκια εντός.Εξ ου και μεις οι εξερευνητές τους ευρίσκομεν, και τους κάνομεν κορώνα (φτου φτου στον κόρφο μας ) στο κεφάλι μας.
Πάντως φιλενάδα, εκει που πας να ισιώσεις, βλέπεις τη λαμογιά και στραβώνεις πάλι.Ειδικά όπου υπάρχει μέλλον και ομορφιά, τα λαμόγια έχουν πιάσει πρώτο τραπέζι πίστα.
δ

demetrat είπε...

Σκύλε
την έχ'νε λέει...
Τώρα , που βρήκα νερό ζεστό και στο βουνό , ούυυυυυι δε σ'λέου τίπουτα.

Sophia είπε...

'Ασε, αυτό με την λαμογιά που σε χαλάει μόλις δεις το καλό, είναι αυτό που βλέπω γύρω μου συνέχεια, ξέρεις πού μένω και πού κυκλοφορώ..... Μιλάμε, α-φρί-ζω... (ούτε Tide να ήμουνα...) και μάλιστα, αθροιστικά αρχίζει να με ενοχλεί και περισσότερο όσο περνάει ο καιρός.. Έχω μερικές ιδέες όσον αφορά λύσεις στο πρόβλημα, κάποιες όμως από αυτές είναι ελαφρώς, ποινικά αδικήματα...
;-ΡΡΡΡΡ

ο αποτέτοιος είπε...

το καλύτερο εκεί είναι να πας χειμώνα και να είναι βράδυ μετά τα μεσάνυχτα και να είσαι στην πισίνα την εξωτερική διπλα στον καταρράκτη και ολόγυρα να χιονίζει και να είσαι μέσα στο ζεστό νερό και τριγύρω να πέφτουν οι νιφάδες. υπέροχα. τι με θυμήσατε τώρα..

Darthiir the Abban είπε...

Μα..., η μέση μου είναι μια χαρά!

Orelia είπε...

νάμουν η μάνα σου...

τι να πω εγώ μετά τον δικό σου χείμμαρο, δ;;; ε;;; καλά νάμαστε.. και του χρόνου! :)

La koumbara είπε...

Πώς είπες ότι παίζεις την μπιρίμπα; Με ατού, χωρίς ατού; (για να είμαι έτοιμη για του χρόνου...!)

demetrat είπε...

αποτέτοιος

μήπως είχε και πανσέληνο αυτό που σε θύμησα;
αν δεν απατώμαι και συ εδώ γύρω βρίσκεσαι...

δ

demetrat είπε...

άραψ
ε τότε η καρδούλα;
δ

demetrat είπε...

Orelia
γιά νάσουνα η μάννα μου , παναπεί πως θανάμουνα η κόρη σου,και πως μπορεί να γίνει αυτό αφού μάλλον η μικρή μου η αδερφή θα έπρεπε να ήσουνα, ή το πολύ πολύ ο κλώνος μου, και ...... απαπαπά μπέρδεμα...
δ

demetrat είπε...

κουμπαρούλα.

κοίτα,ανάλογα με τα κέφια.
και με ατού, και χωρίς ατού.Και στις μεγάλες ανάγκες με τα πάντα όλα.
Επίσης,να σου ξαναθυμίσω πως εδώ είναι η χαρά της πιτσιρικαρίας.
Και ο ξενώνας , πιάνεται όλος από μιά παρέα....γιά μέτρα..
:)))
δ

vangelakas είπε...

εἶχα πάει (ἀνήμερα) τὰ χριστούγεννα τοῦ 2004 στὰ λουτρά, δὲν βούτηξα ὅμως. Ὡραῖο μέρος, ναί.

Τὸ προτείνεις γιὰ διακοπὲς δηλαδής;

Darthiir the Abban είπε...

Α να γειά σου!

demetrat είπε...

Βανγγέλα
ασυζητητί.
Και νομίζω πως τέτοια εποχή , έχει άλλη χάρι.Όταν έχει χιόνι , δεν μπορεις να μπαινοβγαίνεις στο ποτάμι, ούτε δεις την πρασινάδα, ούτε να ανεβεις στα μονοπάτια με τους καταρράχτες.Άσε που το χειμώνα πρέπει οπωσδήποτε νάχεις την καλύτερη παρέα , αφού θάσαι κλεισμένος στον ξενώνα .
χε χε
δ

Orelia είπε...

τι Α να γεια σου ηταν αυτό απο το παλληκάρι τον Darthiir???? ρωτώ ανησυχώντας....

κατα τα λοιπά,με τιμά η θεση του κλώνου αλλά θα παρω της μανουλας
εχω αναγκη να με πανε και να με φερνουν και να με νοιαζονται :))

Λεμέσια είπε...

Φανταστικές διαδρομές...

Χαίρομαι που αναφέρεις στο κείμενό σου και τους ανθρώπους μαζί με τα τοπία. Πολλοί διασχίζουν χιλιόμετρα για να επισκεπτούν ένα μέρος και δεν έρχονται καθόλου σε επαφή με τους ντόπιους. Κάνουν άψυχες διακοπές...

Καλό μας Χειμώνα, Δήμητρα...

Darthiir the Abban είπε...

Τί να κάνεις βρε Ωρέλια μου; Απ' όλα έχει ο μπαχτσές...

demetrat είπε...

Orelia
οκ, εσύ μπιρίμπα ξέρεις;
γιά τον άραβα, τι να σου πω.
εγώ νόμιζα τόσον καιρό πως έχει πρόβλημα με τη μέση.Καταλαβαίνεις τώρα, σκύψε...σήκωσε πανί, άδειασε νερό... τέτοια.
:))
δ

demetrat είπε...

ΛΕΜΕΣΙΑ

Μα δεν νοείται ταξίδι χωρίς να ανακατευτείς με τους ντόπιους.Μη το κάνουμε σαν μερικούς που τους ρωτάς πως ήταν το μέρος που πήγανε , και σου αραδιάζουνε τι φάγανε , που το φάγανε , και πόσο φάγανε.
Δόξα τω θεώ, έχουμε ένα , και δύο μη σου πω ,περιηγητικά γονίδια. :))

εσείς που πήγατε; περάσατε καλά;

(όχι όχι , μη μου το λές ακόμα ..Έχω επιστροφή στη λεμεσό τον σεπτέμβρη , οπότε έχω τουλάχιστο άλλους δύο μηνες θάλασσα.)

δ

demetrat είπε...

ναι ρε Ωρέλια μου, έχει και καρδούλες γαρδούμπα.
:))))
δ

Darthiir the Abban είπε...

Τσκ τσκ τσκ...
(Καλά που δεν την έκανες και τσιλίχουρδα!)

bernardina είπε...

Και πάνω απ' όλα μη μου βρίζεις τη μάνα την τούρκα!
Αφού ξέρεις (και καλύτερα από μένα βρε ματάκια μου) ότι η κάθε μάνα που έχει να θρέψει και να προστατέψει παιδούλια γίνεται και τούρκα και ούνα και οστρογότθα και βησιγότθα και λοιπή γότθα και δεν καταλαβαίνει χριστό, μιλάμε!

Καλέ μου άραψ, αυτό το τσιλίμπουρδο, τσιλίχουρδο που λες, τι στον γερο-λύκο είναι;

Darthiir the Abban είπε...

Σκέψου 'το κάτι σαν... μαγειρίτσα!

rigoula είπε...

Μμμμ.... Με αρέζει!!!

demetrat είπε...

μπερναρντινα

πρώτον διότι η μάννα η τούρκα έχει την υπεροψία της μάννας, έναντι στη μάννα τη γκρέκα που της βουτήξανε τα δύο γατιά,και τριγυρνάει ορφανή ως στέρφα.
και δεύτερον διότι έχει σκατόφατσα , εγώ ταίζω την παραμάννα.
δ

demetrat είπε...

ρηγούλα,
ή καρδούλα τσιλίχουρδο του καμηλιέρη τελικά έχει πέραση.
χα χα αχα
δ

Darthiir the Abban είπε...

...

kapetanios είπε...

μανδαμ D

λες το χειμώνα να το συνδυάσουμε και με κανα κυνήγι -μιας και από κρέατα και από φαγί δεν λένε και πολλά το ποζαρ ? ;)

καλησπέρα και σε κάμποσες φίλες και φίλους που βλέπω στο τσαρδί-του καμηλιέρη συμπεριλαμβανομένου
(χαιρετισμούς και στην κυρά Άννα)

demetrat είπε...

καμηλιέρη
έχασα το τηλέφωνο λέμε.
Την αθηνά δεν τη βρίσκω λόγω ιδεολογίας (δεν έχει κινητό).και κάπου γυρνάει εκτός.Πάρε.
δ

demetrat είπε...

δεν το λέω, τόχω γιά σίγουρο.Αν δεν πάμε εκεί να ισιώσει το δίμετρο κορμάκι μας, που θα πάμε;

Βασικά να σου πω και την αμαρτία μου, το τρώω το κυνήγι, αρκεί να το βρω μαγειρεμένο.Εσένα θα σε χώσουμε στο ποτάμι ....ααχ αααχ Κώστα Κώστα.
και όλοι μαζί θα πάμε στην ακροποταμιάαααααα.

Τους χαιρετισμούς τους έδωσα,εδώ γεννήθηκε μιά μεγάλη συμπάθεια, και σου ετοιμάζει κατεβατά τα γεγονότα.:))
Ο καμηλιέρης αναζητείται.
δ

kapetanios είπε...

το μαγείρεμα θα το αναλάβει η αρμόδιος λέμεεε ;)

bernardina είπε...

Γεια σου ωρέ καπετάνιο μου! Τι καλά που σε (ξανα)βρίσκω ;-) (Και σιγά μη χανόμασταν, χεχε...)

DIONYSOS είπε...

Καλά φορτώσαμε μπαταρίες βλέπω, και γω πήρα τα βουνά κατά την ...προτροπή ...τους

demetrat είπε...

καπετάνιος
ότσέϊ καπετάνιε,ότσέϊ
:)
δ

demetrat είπε...

διόνυσε

φορτώσαμε , και τώρα νομίζω πως ήρθε η ώρα να πάρουμε μαραμάζωμα τους κάμπους.Αφού , ναι μεν μας έκαναν να πάρουμε τα βουνά, αλλοίμονό τους όμως,διότι επιστρέψαμε πιό τρελλοί και πιό θυμωμένοι.Βλέπεις ,δεν υπολόγισαν οι δυστυχείς, πως σε όποιο βουνό κιάν πας στην ελλάδα,σε πιάνει μιά ιστορική ανασκόπιση,και αγριεύεις.
:)
δ

vangelakas είπε...

πότε θὰ γράψῃς γιὰ τὸ βαλανεῖον τοῦ Ἀγκίστρου ἀσοῦμε ναοῦμε;

Μαύρο πρόβατο είπε...

Καλημέρα και καλό χειμώνα,
εξαιρετική η πορεία και ο φωτο-σχολιασμός!

Μια καλή είδηση μέχρι τώρα, για τους κυνηγούς, τους συλλέκτες και όλους εμάς τους υπολοίπους: δεν (κατα)καήκαμε μέχρι τώρα, μας μένουν άλλες τρεις βδομάδες για να το επιβεβαιώσουμε για φέτος...

demetrat είπε...

ρε βανγκέλα
είπαμε να την κάνω καλά την γυροφέρνω τη μαννούλα στα μπαίν , όχι γιά να τη βράσω.
Εσύ έχεις μπει σε 42 νερό (ολογράφως σαρανταδύο βαθμούς )και έχεις αποδοθεί ολόκληρος στην κοινωνία κατόπιν;
:)

δ

demetrat είπε...

καλώς μας ήρθε το
πρόβατο το μαύρο.

όχι μη μου λες και συ καλό χειμώνα.Δε θέλω ακόμα.
Είδες βρε μαυροπρόβατο, τι άγχος περνάμε κάθε καλοκαίρι..
αλλά τι να σου πω. πως την τελευταία μερα φωνάξαμε την πυροσβεστική διότι δίπλα στο ποτάμι και στα πλατανόφυλλα ο ελληναράς ήθελε τη μπριζόλα ζεστή και άναψε φωτιά;
αποτέλεσμα;
ήρθε η πυροσβεστική, κι αντί να τον πεθάνει στο πρόστιμο, του έκανε ....σύσταση.
ξανααποτέλεσμα;
μόλις έφυγε η πυροσβεστική ξανάναψε φωτιά...
δ

leondokardos είπε...

Τι καταπληκτικό μέρος οι Ροές. Κι εγώ σε βουνό έκανα μέρος των διακοπών μου και δε το μετάνοιωσα.Είναι το κάτι άλλο,βαρέθηκα τη θάλασσα.

Αερικό... είπε...

Ολα καλα βρε Δημητρουλα μονο μελι απο κουμαρα δε πηρα κι ετσι μου ρχεται να ξαναπαω..

Roadartist είπε...

Ti gatoules einai autes!!
koukliaaaaa :) yperoxes..

demetrat είπε...

λεοντόκαρδε
Οι Ροές είναι η φωτογραφιά του καλού επαγγελματία.Του πως θα θέλαμε όλοι να μιλάνε γιά τον τουρισμό μας.Απολαμβάνεις με το παραπάνω αυτά που πληρώνεις.Εκτός βέβαια, που βρίσκονται σε ένα πανέμορφο τοπίο, που αυτό βέβαια, είναι δώρο .
Κι αφού έχεις ακόμα μέρες......
:))
δ

demetrat είπε...

αερικό
ούτε και μεις πήραμε κράνα τελικά.
Πάντως αυτή σου η παράλειψη είναι ένας τεράστιος λόγος να επιστρέψεις να αγοράσεις.Γιατί πώς θα περάσεις χειμώνα χωρίς μέλι από κούμαρα; ε;
:)
δ

demetrat είπε...

Roadartist

καλώς μου το.
πέρασες καλά;
Είναι οι πρώτες γάτες που βλέπω να τρώνε ψωμί σαν τρελλές.
δ

kapetanios είπε...

μην λες τέτοιααα (και με τρέχει χειμωνιάτικα για μέλι από κούμαρα..)

Ανώνυμος είπε...

Αχ στα Πόζαρ πέρασα τον χειμώνα που μας πέρασε ένα από τα πιο ρομαντικά και μαγικά σαββατοκύριακα της ζωής μου!-5 έξω....νύχτα με φεγγάρι και εμείς μέσα στο καυτό νερό!
Σίγουρα θα πάμε και φέτος!
Δεν ήξερα ότι πάει τόσος κόσμος και καλλοκαίρι! Δεν είναι ζεστό πολύ το νερό για καλοκάιρι?Να πάμε και τώρα αν είναι!
Να ρωτήσω και κάτι άλλο? Από ότι είδα στις φωτο έχει κι άλλες λιμνούλες και ποτάμι πιο πάνω από την καφετέρια που μπορείς να πας και να κάνεις μπάνιο και εκεί?
Δεν περπατήσαμε πιο πέρα γιαυτό.Χειμώνας βλέπεις ήταν!

demetrat είπε...

ανώνυμος
πιό πάνω είναι πολύ πιό όμορφο το ποτάμι.
Αλλά το ζεστό νερό , βγαίνει μόνο εκεί μέχρι τον δεύτερο καταρράχτη μετά την καφετέρια.
Να πας με τα χίλια,είναι πολύ πιό ωραίο τώρα το χλιαρό νερό, γιατί μετά δίπλα πετάγεσαι , που λέει ο λόγος , και στο κρύο.
Πήγαινε λέμε.
:)
δ

vangelakas είπε...

γράψε τίποτις ἄλλο!

Side21 είπε...

Να απαλλοτριώσουμε ...
τουα απαλλοτριωτές μας !!!
Να δούμε την υγειά μας ...
ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ...

island είπε...

άφησα το κείμενο, μετά τα μισά και επικεντρώθηκα στις εικόνες. έτσι όπως τα γράφετε είναι σαν να φωτογραφίζετε αγαπητή συντοπίτισσα

konstantinos είπε...

Η αφήγηση με παρέσυρε σαν ποταμάκι ζεστό κι οι φωτογραφίες ολοκλήρωσαν αυτό που οι λέξεις άφηναν να εννοηθεί! ΄Πολύ πολύ ωραία!!
Βέβαια, πάντα θα υπάρχει κι ο ελληναράς κι η εγκατάλειψη...Μάλλον, αυτά στην Ελλάδα δεν τα γλιτώνουμε!

demetrat είπε...

vaggelakas

Τί να σε κάνω εσένα τρομάρα σου
και τα στερητικά σου;
Μόλις περάσουμε τις δεκαπέντε μέρες αργίας , αρχίζεις τη γκρίνια.
ΑΑΑΑΑ , ξαναδιάβασε τα παλιά γιά να τα εμπεδώσεις.
δ

demetrat είπε...

island
Αγαπητέ συντοπίτη, κάτσε να δεις όταν θα παινέψουμε και τον αχέροντα τι έχει να γίνει.Γιατί εδώ που τα λέμε , ένα είναι το ποτάμι.
:))
δ

demetrat είπε...

konstantinos

Κάποτε όμως θα πρέπει να μάθουμε πως δεν είναι και πολύ κακό , να τους αρχίσουμε στο κράξιμο , στο φτύσιμο και στο πρόστιμο.Μόνο μ' αυτά διορθώνεται ο ελληναράς.
δ

demetrat είπε...

Side21

καλό φθινόπωρο Σιδερή.Καλό τρύγο , και καλά κρασά .Και σιδερένιος.
δ

rigoula είπε...

Και μετά να του βάλεις διαγώνισμα! (Του Βαγγέλακα εννοώ, χεχε).
Καλώς μας ήρθες πάλι, ωρε Δημητρώ. H αλήθεια όμως είναι ότι το παιδί έχει ένα δίκιο -πολύ το καθυστερείς, αμαπιά.

vangelakas είπε...

ἄκουσες;

ἔχει ἕνα δίκιο!

ἄσε δὲ ποὺ μὲ εἶπε καὶ παιδί!χαχαχα!

demetrat είπε...

τι να σε πει ορέ , γέροντα τριακοντούτη;
αααχχααααχα , νάσαι καλά ρε Βαγγέλα.

( ένα δίκιο ε;, άντε καλά,στο διαγώνιζμα , να κάτσετε ο ένας πίσω απ τον άλλον)

καλημέραααααααααα
:))
δ

rigoula είπε...

Εγώ να κάτσω από πίσω για να αντιγράφω γιατί δεν πρόλαβα να διαβάσω καλέ κυρία. Είχαμε καλεσμένους για χαρτί χτες βράδυ και... ουπς, ωχ, αυτή είναι ατάκα από άλλο έργο! Εεε... χμ... είχε χαλάσει το ρούτερ και δε μπορούσα να συνδεθώ. (ουφ, το 'σωσα!)

Βαγγελάκη, θα μ' αφήνεις να ρίχνω καμιά ματιά, ε; Εγώ που παίρνω πάντα το μέρος σου; Εεε;; εεε;;

vangelakas είπε...

Συγγνώμη ἀλλὰ εἶμαι μεγάλο σπασικλάκι. Δὲν γίνεται.

rigoula είπε...

Κι αν σου υποσχεθώ ότι θα γράψω με οξείες και περισπωμένες και βαρείες και δασείες και υπογεγραμμένες; Και με τριτόκλιτα σε σωστότατες καταλήξεις; Και με -η στο δεύτερο πρόσωπο υποτακτικής και μέλλοντος; Εε; Εεε; Κι ότι μετά θα μπω στο μπλογκάκι σου να γράψω και σχολιάκι;
Ούτε έτσι;
Με την κακία θα μείνεις, βρε!

vangelakas είπε...

κυρα Δήμητρα μὲ ἐνοχλεῖ αὐτή. Ἄλλᾶξτε την θέση!

demetrat είπε...

ρηγούλα

εσένα θα σε βάλω στο μπροστινό θρανίο.
και θα βάλω ερωτήσεις κρίσεως, που θα χρειάζονται ....εμπειρία
χααααααχαχααχχαχα.
Οπότε θα αφήσεις ήσυχο το δόλιο το παιδί.
:))
δ

demetrat είπε...

Βανγκέλα

Εκτός των άλλων , ή μάλλον εξ αιτίας των άλλων, ....
Είσαι και μαρτυριάρκο α;
(κακομοίρη θα σε βάλω και σένα ερωτήσεις κρίσεως , και θα σε βάλω πισινή αυτήν που έχεις και στη δουλειά)
:))))
δ

vangelakas είπε...

τί μοῦ τὴν θυμίζεις τὴν κ@ριόλα!