1 Μαρτίου 2011

η μόνη τίμια πράξη                             

Κατανοώ  τους παλιούς που δεν θέλουν να αφήσουν τη μπρουμελική   φαντασίωση :
"πασοκ με ζιβάγκο".
Σκέφτομαι   με σεβασμό - αν και θυμώνω- , πως δεν είναι εύκολο για τους  γέρους πιά , αγωνιστές  της εθνικής αντίστασης ,( που τους αντάλλαξε  η γάτα ο Αντρέας  , τον καημό της αναγνώρισης ,  με ένα παράσημο με  μπλε γκρο κορδελλάκι ),   να πάρουν ξανά το δρόμο  . .
Ακόμα ακόμα , μπορώ να καταλάβω την ανασφάλεια  του καθ' έξιν "ταχτοποιημένου"  σε ένα μεγάλο κόμμα, να  δυσκολεύεται σε άλλη πορεία.
Βλέπω   τους βολεμένους  ημέτερους ,που έστησαν χορό με τις επιδοτήσεις των πακέτων της ευρωπαϊκής ένωσης  τότε τις καλές  εποχές,...Εδώ  γύρω,έχουμε πολλά χωράφια  στις κορφές των βουνών με  φυτεμένες .... επιδοτημένες λεμονιές , παγωμένες και κατάξερες από τον πρώτο χρόνο της ζωής τους.Και αργότερα με οτιδήποτε αγοράστηκε, επιδοτήθηκε , προσφέρθηκε...
Αναγνωρίζω εύκολα τους γλύφοντες τα ψιχουλάκια που επιτρέπεται να πέφτουν απ' το τραπέζι του γλεντιού.Τόσα ,όσο χρειάζεται γιά να φοβούνται την πείνα οι εξαγορασμένοι.
Συγχρωτίζομαι  καθημερινά με  γλοιώδεις ΠιΑρίστες  του κρατικού κατεστημένου  από την εποχή της μεταπολίτευσης και μετά.
Πλένω τα χέρια μου κάθε φορά που αναγκάζομαι να τους χαιρετήσω  , και υπόσχομαι στον εαυτό μου να μη ξαναβρεθώ δίπλα ή απέναντί τους γιατί αυτή η γλίτσα που τους περιβάλλει μαζί με το θράσος της εξουσίας τους ,απλώνεται  και κολλάει σε όλους .
Και θα πρέπει να αποδεινύω καθημερινά αυτό που δεν είμαι.
Και γω, που  ποτέ δεν ήμουνα καλή στις αποδείξεις  του δίκιου μου, γιατί κατά πως  λένε οι δικηγόροι (οι πάντα δικαιωμένοι), επειδή  δεν ξέρω τον τρόπο να το διεκδικώ . Το χάνω  πάντα.
Λες και χρειάζεται το δίκιο νάχει και τρόπο..
.Εδώ μας οδήγησαν οι καινούριες  καθωσπρέπει λέξεις 
Και οι παλιές , έντεχνα διαστρεβλωμένες.....

................
Μαζέψτε τα και φύγετε με τον μόνο  τίμιο τρόπο που σας απομένει.
Η επικινδυνότητά τα σας δεν συνίσταται μόνο στις πειραματικές σας ανοησίες γιά την πραγμάτωση ενός ανύπαρκτου προγράμματος, αλλά και στην βουλιμική  σας τάση  προς   την χρησικτηθείσα εξουσία σας .
Η επικινδυνότητά σας δεν βρίσκεται  μόνο στην  ανικανότητά σας  να νοικοκυρέψετε τον τόπο, πράμμα που θα ήξερε ο κάθε τίμια εργαζόμενος,  αλλά και στη  χυδαία ευκολία σας  του πωλητή των πάντων.
Είπατε πως είστε ικανοί.
και πείσατε όποιον ήθελε να πειστεί γιαυτό.
Είπατε πως είστε πατριώτες
και  κοροϊδέψατε όποιον ήταν έτοιμος να κοροϊδευτεί.
Είπατε πως είστε οι φύλακες της εντιμότητας
και τσαλαπατήσατε τις προσδοκίες γιά δικαιοσύνη  του κάθε αφελή .
Ψεύτες...Κλέφτες....Οσφυοκάμπτες... . δειλοί ...Και δόλιοι.
Ιδού  !
Οι κυβερνώντες μας.
Μαζέψτε τα   και φύγετε με τον μόνο  τίμιο τρόπο που σας απομένει.
Εμείς ,δεν είμαστε μιά " διεφθαρμένη χώρα " που σου έλαχε  ανιστόρητε γονατιστέ άπατρι.
Εμείς , δεν αξίζαμε να σας λουστούμε γιατί δεν τα "φάγαμε μαζί ".
Εμείς , και πριν από μας οι γονείς μας ,τη ζωή μας την κερδίσαμε χωρίς να "κοπρίζουμε". 
Είμαστε ο κοσμάκης που λεηλατείτε  στο όνομα των αφεντικών σας,
Και έχουμε  τη λύση  ,γιατί έχουμε μάθει να παλεύουμε εκ γενετής.
Εξ απαλών ονύχων  παλεύουμε ρε μεγάλε.
Από τότε δηλαδή ,που τα νυχάκια μας είναι μαλακά.
Από μωρά παναπεί .
Μ' άλλα λόγια , από τότε που θυμόμαστε τον εαυτό μας
Αυτό εδώ το ελληνικό ,θάπρεπε να στο μάθουν τα τσιράκια σου .. Γιατί θα   ήξερες  τότε, τι πάει να πει  : βγάζω φωνή που γδέρνει το σώψυχο , από  κούνια.
Ρωτάνε  πολλοί , υπονοώντας  το  χάος που μας περιμένει στην περίπτωση του ..αν  :
" και ποιός είναι άξιος να κυβερνήσει;"
Λες και τώρα  ο πρωθυπουργεύων κυβερνάει.
Τρομοκρατούνται   και  πιστεύουν πως θα τρομοκρατήσουν   και μας , με την  απειλή της επανόδου της  δεξιάς   που θα  μας καταστρέψει,..
Αυτό πραγματικά θα ήταν  ενδιαφέρον να εξεταστεί .Πως στο καλό  υπάρχουν ακόμα πολιτικά όντα,  που  πιστεύουν πως η τρισκατάρατος θα έκανε κάτι χειρότερο από αυτούς εδώ τους μασκαράδες .
Τη στιγμή που όλοι βλέπουμε μέρα (και νύχτα ) τον πράσινο θίασο , να κάνει τους νεοφιλελεύθερους να μοιάζουν με  αγνούς κομσομόλους  ,και μας ,να μας σπρώχνει σε ένα πηγάδι δίχως πάτο.
 
Ξεκινάτε  όλοι εσείς οι οπαδοί της αναγκαστικής μνημονιακής μονοδρόμισης , με μιά παράμετρο που βολεύει τα συμπεράσματά σας σε σχέση με τα κόμματα της αριστεράς.
 
Να συγκρίνετε τα κόμματα εξουσίας,( αυτά του 40-20% )με τα μικρά κόμματα (του 7-3% ),έχοντας στο μυαλό σας αφ' ενός την "πολυτέλεια" του ψεύδους   και της κοροϊδίας του εκλογικού σώματος
( που πηγάζει ακριβώς από το ποσοστό των πρώτων), και αφ' ετέρου την  απαίτηση από τα δεύτερα να σας διαβεβαιώσουν  γιά όλα όσα ποτέ δεν τολμήσατε να διεκδικήσετε , από τους  μεγάλους εκλεκτούς σας:Γιά την ειλικρίνεια , την καθαρότητα, την ευπατρία, την εντιμότητα,    και την αξιωσύνη τους στη διακυβέρνηση ,καταγγέλοντάς τα συγχρόνως γιά ...θεωρητικολογία...(εμ πως να γίνει πραχτική αν δεν κυβερνήσουν )

Αν δεν ήμασταν σε τραγικές στιγμές θα φαινόταν γελοίο.
Αλλά είμαστε.
Και καιρός είναι ακόμα κιαν όπως  λέτε  σας  φοβίζει η φαγωμάρα της αριστεράς, να προσπαθήσετε με την αριστερά , γιατί άλλο πακέτο δεν έμεινε γιά ελπίδα.
Αλήθεια πως θα συμπεριφερόταν  ένα πασοκ  πεσμένο  στο 15% (λέμε τώρα ) ;
Πόση φαγωμάρα -εκτός από ανικανότητα- θα είχε στα υπάρχοντά του;
και τώρα βέβαια με το 20% δεν θα αργήσει, με πρώτους τα ποντίκια-βουλευτές να εγκαταλείπουν το σκάφος γιά να βγουν ..καθαροί στη συνείδηση του λαού που πριν ένα χρόνο οι ίδιοι, τον καταδίκασαν σε δουλεία..

Γιαυτό σας λέω , κάντε τη μόνη τίμια πράξη  της ζωής σας.
Αναγνωρίστε το αδιέξοδο της πολιτικής σας.
Μαζέψτε τα και φύγετε.
Κι αφήστε μας να παλέψουμε με νύχια και με δόντια ,γιά δυό τρία πράμματα που μας απόμειναν απ΄το  άτσαλο ξεπούλημα.
Εκλογές τώρα.


δ.
.


53 σχόλια:

koulpa είπε...

αχ.. δεν είναι γεννετικά προγαραμματισμένοι για τίμιες πράξεις νομίζω.. μάλον εμείς πρέπει να τους φύγουμε.. αλλά μόνο εσένα κι εμένα βλέπω.. ούτε τον αντιπρόεδρο δε μπορούμε να σπρόξουμε.. :):)
καλό μήνα :):)

La koumbara είπε...

Τιμιότητα; Τι'ν'τούτο; Το ψήνεις ή το τρως ωμό;

(Είναι τόοοοσο πολλοί εκείνοι που πιστεύουν ότι όλα αυτά γίνονται για το καλό μας κι άλλοι τόοοσο πολλοί που δεν θέλουν καμία αλλαγή - και νομίζω ότι οι εκλογές στα συνδικαλιστικά όργανα το αποδεικνύουν αυτό - που έχω πλέον χάσει κάθε ελπίδα.)

kapetanios είπε...

Νομίζω ότι το ψυχολογικό όριο του παΣΟΚ βρίσκεται πέριξ του 30%-κάτω απ αυτό η διάλυση του φαντάζει πολύ πιθανή.
Κοίταξε, το κόμμα αυτό, όπως και της ΝΔ, εκμεταλλεύεται το γενικότερο κλίμα που έχει και το ίδιο δημιουργήσει/καλλιεργήσει :όλα τα κόμματα είναι ίδια , ειδικά στην περίπτωση που κατακτήσουν την εξουσία. Τώρα θα μου πεις βέβαια πως καταφέρουν και εναλλάσσονται αυτά και μόνον αυτά τα δυο κόμματα στην κυβέρνηση. Νομίζω ότι είναι σχετικά απλή η απάντηση , φταίει ο εμφύλιος και ο αντικομουνισμός με τον οποίον γαλουχήθηκαν αρκετές γενιές ελλήνων. Η μεταπολίτευση (της οποίας τις πομπές πληρώνουμε σήμερα) το μόνο που πρόσφερε στην κοινωνία μας ήταν μια ανοχή (όπως το λέω, ανοχή) στα κουμουνιστικά κόμματα και τμήματα της – μέχρι το 74 δεν υπήρχε χειρότερο έγκλημα απ το να ανήκεις σε αυτά. Έπειτα ήρθε και η κατάρρευση του «υπαρκτού» και έδεσε η μπουγάδα.

Να φύγουνε το λοιπόν να πάνε αλλού :)

demetrat είπε...

κούλπα

Μπορεί να μην είναι προγραμματισμένοι γιά τίμιες πράξεις, αλλά εγώ οφείλω πρώτα να το ζητήσω "ευγενικά" σεβόμενη την αριστερή μου καταγωγή και πορεία.Σαφώς εμείς πρέπει να τους φύγουμε, με την επιλογή μας στις εκλογές.Οτι θα χρησιμοποιήσουν όσους φόβους υπάρχουν γιά να τρομοκρατήσουν άλλη μιά φορά τους ψηφοφόρους ,και να κρατηθούν στην εξουσία, θα το κάνουν.
Αν δούμε όμως πως υπάρχουν στη γύρα πεντέξη κόμματα αριστερά, όσο κιαν τα απαξιώνει ο αντιπρόεδρας , πιστεύω πως γίνεται ακομα πιό εύκολη η επιλογή του ...αναποφάσιστου , που τι στο καλό θα προφασιστεί πιά.

καλό μήνα όμως , αφού μπήκε η άνοιξη.
δ

demetrat είπε...

κουμπαρούλα

ελπίζω η προοπτική της ανέχειας , να κάνει όλους αυτούς που λες να ξεβολευτούν.Τα πράμματα όπως βλέπεις είναι σχεδόν τρομαχτικά.
Ο Γιωργάπης και τα αφεντικά του , πιστεύω πως άν δούνε κανα δυό φορές να γεμίζουν οι δρόμοι,(αν και μεις εδω στην επαρχία βλέπουμε τα ξένα κανάλια με τη χούντα που υπάρχει στα δικά μας , γιά να χαρούμε τον κοσμο στους δρόμους )θα το πάνε γιά εκλογές, αφού επίκειται άγρια λεηλασία του κοσμάκη και του τόπου.
Όσο κιάν ο χοντρούπας΄φασίστας το παίζει προπηλακισμένος ,-λες και δεν κάναμε πάντα αυτόν τον τρόπο διαμαρτυρίας στα νιάτα μας-,τούσφιξε ο κώλος.
Απόδειξη πως εκ του ασφαλούς αυτή τη φορά ,άρχισε τα ξερατά (μεγκα και πρετεντέρης )
Εγώ ελπίζω πως θα αγριέψουμε κι άλλο.
Μη τα παρατάς ρε, μέμνησο την ισλανδία μας.
:)
δ

Sotiris K. είπε...

εγώ πάλι, τους θέλω εκεί.
Και να κάνουν αυτά που είπανε και λένε.

Είπανε "λεφτά υπάρχουν." Και ναι συμφωνώ κι εγώ ότι υπάρχουν. Είναι βεβαίως όχι απλώς άνισα κατανεμημένα, αλλά και κατακλεμμένα.
Να μείνουν λοιπόν και να υποχρεωθούν να ψάξουν να τα βρουν και να τα φέρουν πίσω. Και όχι μόνον αυτό, αλλά να προχωρήσουν και σε θεσμοθέτηση της αναδιανομής του εισοδήματος, αυτή τη φορά με την ορθή σειρά.. Από τους κοινωνικά ισχυρούς στους κοινωνικά αδύνατους. Γιατί αυτό λέει το Σύνταγμα, αυτό υποσχέθηκαν, γι αυτό ψηφίστηκαν.

Είπανε ότι μαζί τα φάγαμε. Ε βέβαια. Για να φάνε εκείνοι που έφαγαν τα πολλά, έπρεπε κάποιος να τα κουβαλάει. Βεβαίως και αυτός που τα κουβάλαγε πήρε το πουρμπουάρ του, αλλά προφανώς δεν συγκρίνεται με το περιεχόμενο αυτών που κουβαλήθηκε.
Πάμε λοιπόν. Να μείνουν και να βρουν αυτούς που έπαιρναν τα πακέτα, και να τα ζητήσουν πίσω. Αν μάλιστα, οι πολλοί από αυτούς τα πήραν χωρίς να τα δικαιούνται, να τους τα ΠΑΡΟΥΝ όχι να τα ζητήσουν, να τα ΠΑΡΟΥΝ πίσω και να εφαρμόσουν όσα προβλέπουν οι νόμοι γι αυτά.
Αυτοί να τα κάνουν αυτά. Αυτοί που εκλέχτηκαν γι αυτό...

Όχι δεν θέλω να παραιτηθούν.
Θέλω να κάνουν αυτά για τα οποία εκλέχτηκαν κι αν δεν τα κάνουν να θεωρηθούν προδότες. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

Όχι δεν θέλω να παραιτηθούν γιατί φοβάμαι ότι αυτό θα είναι μια ακόμα απαλλαγή τους.
(και φοβάμαι επίσης ότι κανείς άλλος δεν ΘΕΛΕΙ να κάνει τίποτα από αυτά που είναι αναγκαία...)

Καλησπέρα

demetrat είπε...

καπιτάνο

εκτός από αυτά, που συμφωνώ σε όλα με τα χίλια, πιστεύω πως φταίει και το βόλεμα.Αυτό το κόμμα, όπως και το κόμμα της δεξιάς , έφτιαξε τόσα χρόνια, ένα κατεστημένο βολεμένων ανθρώπων.Εθισμένων στην μεγάλη ομάδα.Οτιδήποτε κι αν υποστούν από το Πασοκ, είναι διατεθιμένοι να κοροϊδευτουν, επειδή δεν τολμούνε να φύγουν από την ομπρέλα του διψήφιου .
έχουν μάθει να είναι οπαδοί της εξουσίας, ακόμα κιάν άλλοι τρώνε , κι άλλοι καλούνται να πληρώσουν τα φαγωμένα.
Δεν είναι τυχαίο, που όλες σχεδόν οι συζητήσεις με δυσαρεστημένους ή έστω με υγειώς σκεπτόμενους (υπάρχουν ακόμα )πασοκτζήδες , το ρεφραίν είναι :Μα και σεις δεν ενώνεστε ρε παιδί μου ... υπονώντας,
...να δούμε και μείς ένα καλό διψήφιο με προοπτική εξουσίας, να του δώκουμε ένα σπρώξιμο γιά παραπάνω..
Κι όταν τους λες, ορίστε, μεγαλώστε τα μικρά και δώστε τους προοπτική, αφού λέτε πως το πασόκ όντως είναι ένα δεξιό τερατούργημα πιά...
Ε, εκει κοιτάνε τον ορίζοντα ψελλίζοντας διάφορα ιστορικά, γιά αριθμούς,ποσοστά ,θεωρίες και ουτοπίες..

Ναι, ναι , να φύγουνε.Να πάνε αλλού.

υ.γ
Αυτοί, έτσι κακομαθημένοι που είναι, έτσι και παγιωθεί το 20% θα σπρώχνονται στην έξοδο, την οποία βέβαια θα έχει φρακάρει ο πάγκαλος.
:)
δ

demetrat είπε...

Σωτήρη
Καταλαβαίνω πως αυτό που λες, θα ήταν πολύ μεγάλη τιμωρία γιαυτούς.
Πραγματικά όμως ,το να είσαι ακέραιος και συνεπής στις υποσχέσεις σου,χρειάζεται άλλο είδος ανθρώπων.
Όχι αυτούς.
Αυτοί , έδειξαν και δείχνουν ενάμισι χρόνο τώρα , πως οι προθέσεις τους δεν είναι να βρούν τα φαγωμένα, ούτε τα κλεμμένα.
Δεν τους ενδιαφέρει να ψάξουν.
Δεν τους ενδιαφέρει να νοικοκυρέψουν τίποτα.
Ακόμα και αυτά τα δήθεν που κάνουνε στα φάρμακα και στα νοσοκομεία, είναι γιά να διασώσουν τις μίζες και το κατεστημένο εκεί, σε επιτρεπτά επίπεδα.
Ενάμισι χρόνο τώρα,το μόνο που κάνουνε είναι να διαβάζουν εκθέσεις ιδεών, λες και κυβερνάει άλλος, και να διαλύσουν τον κοσμάκη, χαμηλόμισθο και συνταξιούχο.Υποκρινόμενοι συγχρόνως πως βάζουν χέρι στους πλουσιους.Ψηφίζουν νόμους που θα χώνουν φυλακή τον κάθε κακομοίρη γιά χρέος στο δημόσιο 10 και 15 χιλιάρικα, και την ίδια στιγμή αξαγνίζουν τον καταπατητή , τον μεγαλοοφειλέτη και τον μιζωμένο.
Κάθε μέρα στην τηλεόραση σου λένε με φοβερό θράσος, πως είσαι μειωμένης αντίληψης, διότι δεν είσαι σε θέση να ξέρεις την πραγματικότητα που ζεις.Θα σου την περιγράψουν αυτοί οι αλήτες την πραγματικότητά σου.
Αφου τους βλέπεις πως το μέλημά τους είναι να συνεχίσουν την κοροίδια, και να πουλήσουν τα υπόλοιπα ,μαζί με μας.
Βατοπέδι, ζήμενς, υποβρύχια, δομημένα ομόλογα, ταμεία λεηλατημένα, μίζες γιά οπλικά συστήματα,μαύρα χρήματα στα κόμματα, δεν βρήκαν αποδείξεις γιά τίποτα.Ο Τσουκάτος και ο Μπρούμελ κόβουν βόλτες.Οι διευθυντές της Ζιμενς παίρνουν το αεροπλάνο και την κάνουν γιά ευρώπη.Και ο Λομβέρδος σκούζει στα παράθυρα .
Ως εκ τούτου , καμμία δήμευση περιουσίας .
Τίποτα.
Βλέπεις οι Ισλανδοί πού τουλάχιστον ήθελαν να τιμωρήσουν αυτούς που τους πήγαν στην καταστροφή , σαν πιό βάρβαροι,δεν περίμεναν τις ..αποδείξεις.
μόνο με τις ενδείξεις, έστειλαν μερικούς πρωθυπουργούς και υπουργούς στη φυλακή.
Κατάσχεσαν και μερικές περιουσίες.

Φαίνονται οι προθέσεις του καθενός.
Και οι προθέσεις αυτών εδώ,είναι να υποστηρίξουν άλλων συμφέροντα.
Τα δικά μας , είναι απλώς αναλώσιμα.
δ

kapetanios είπε...

ε βέβαια βρε μανταμίτσα μου, κάθε πολιτικός φορέας εξουσίας έχει και τους οπαδούς (με την χουλιγκάνικη έννοια) και τους ημέτερους του.
Δλδ φαντάζεσαι ότι ένα κεντροαριστερό κόμμα που θα ρθει στα πράματα δεν θα έχει από δαύτους. Από κολαούζους γεμάτος ο ντουνιάς-το είδος τους δεν είναι υπό εξαφάνιση , το αντίθετο.
Ας είχε αριστερό(με την έννοια του κοινού συμφέροντος) προσανατολισμό και το ΠΑΣΟΚ και δεν θα χα και τόσο νταλκά με τους παρατρεχάμενους. Εδώ όμως πρόκειται για την χειρότερη μέχρι σήμερα κυβέρνηση που πέρασε ποτέ απ τον τόπο και αυτό έχει βέβαια την εξήγηση του. Φτάνει μια ματιά στους πολιτικούς (βλπ Πάγκαλος και το βαθύ πασοκ) και στους οικονομικούς (βλπ Παπακωνσταντίνου, Σαχινίδη, Μπιρμπίλω, μέχρι και την Νταλάρα ή την άλλη την δικιά σας την Γκερέκου έχει ο μπαχτσές –που υπόψη οι μισοί από δαύτους δεν έχουν καν ψηφιστεί από το εκλογικό σώμα..) παράγοντες και θα καταλάβεις το γιατί. Βάλε και τον αδαή Γιωργάκη ( που ο πατέρας του έβαλε τα γέλια όταν τον ρώτησαν εάν είναι ο φυσικός διάδοχος του στο κόμμα) σαν αρχηγό και έχεις την εξήγηση σου.

Σπνσς είπε...

Mανδάμ συμφωνώ μέχρι οξείας!!

demetrat είπε...

Μα άμα είχε αριστερό προσανατολισμό και κόβονταν γιά το κοινό συμφέρον, κανένας δε θάχε νταλκά .Εδώ μιλάμε γιά τούτους τους μασκαράδες με τον δηλωμένο σκοπό τους..
Η δικιά μου , είναι στα μέσα και στα έξω που λες.
Κάνένας απ το θίασο δεν μπαίνει στον κόπο να κρατήσει ούτε τα προσχήματα.Κανένας δεν της δήμευσε τα σπίτια που της αγόρασε ο μεγάλος αγαπημένος (όσο ήταν βουλευτής )ενώ χρωστούσε τα 5 εκατομμύρια στην εφορία.
Τον έχουν χεσμένο αυτόν το δόλιο τον κοσμάκη, με πρώτους πρώτους να δέχονται την κόπρον, τους δικούς τους που τους ψηφίσανε γιά να κατατροπώσουν τη διαφθορά, να βρούνε τα λεφτά, και να κόψουν τον κώλο στους μιζοπιάστες.
χέσε ψηλά κι αγνάντευε που έλεγε κι ο κυρ-Παντελής..
υ.γ
αααχχχχχαχαχα άμα θες λέγε με μανίτσα.
μανταμίτσα να σε πεί ορή βλάχα το πρώτο σου παιδί.(δεν είδες πως σε αποκατέστησα;)
δ

demetrat είπε...

Σπνσς
Μιά οξεία που μας άφησαν , να την χρησιμοποιήσωμεν καταπώς πρέπει.
υ.γ
Και που να δεις όταν αρχίσω να χρησιμοποιώ τις περισπωμένες και τις δασείες (που μου λείπουν καθημερινώς )συμφωνίες που θα κάμνωμεν
:)
δ

nikos__alfa είπε...

Ντοματίτσα
δεν θα μιλήσω γιαυτούς στους οποίους απευθύνεσαι ,ναι να φύγουν ,να πάνε αλλού ,το ζήτημα είναι ποιοι θα έλθουν στη θέση τους, κιεδώ αρχίζουν τα δύσκολα!
Πέρα από την διαπάλη των ιδεών πρέπει να βλέπουμε τα πραγματιστικά στοιχεία ,τα προβλήματα διακυβέρνησης που προκύπτουν καθημερινά σε μια κοινωνία που περνά ανάμεσα στην Σκύλλα της ενοχής για το χρέος και του "μαζί τα φάγαμε" και στην Χάρυβδη της παραίτησης και του "ο σώζων εαυτόν σωθήτω"!
Και για να περάσουμε από τις Συμπληγάδες αυτές δεν αρκεί να διαδηλώνουμε την ανάγκη να φύγουν με τις κλωτσιές αυτά τα κοπρόσκυλα που μας έχουν κατσικωθεί στον σβέρκο,αλά πρέπει στοιχειωδώς να εμφανίσουμε συγκεκριμένες απαντήσεις για τα μεγάλα αλλά και τα μικρά προβλήματα που ταλανίζουν καθημερινά τον κάθε συμπολίτη μας!
Και πάνω απόλα να βρούμε την δύναμη να συνεργαστούμε μεταξύ μας για να παρουσιάσουμε επιτέλους ένα ελκυστικό πρόσωπο αυτής της ρημάδας της Αριστεράς στην Ελληνική κοινωνία!Δεν θέλω να επεκταθώ στις συνήθεις κριτικές για τις αδυναμίες της ,ένα μόνο θα τονίσω που το θεωρώ απολύτως απαραίτητο για μια πορεία ανασυγκρότησης και επιτυχημένης παρέμβασης στα πολιτικά πράγματα!
Που είναι άραγε κάποια πρωτοβουλία ανοίγματος κάποιου κομματιού της Αριστεράς σε όλους αυτούς που βλέπουν τα αδιέξοδα της πολιτικής που εφαρμόζεται σήμερα ,ένα κάλεσμα συμμετοχής σε κάποιας μορφής διάλογο ,μια εκστρατεία ανοίγματος οργανώσεων,τέλος πάντων μια κινητικότητα που θα αγκαλιάσει ευρύτερα στρώματα και θα τα εντάξει σε ένα μέτωπο πάλης και αλλαγής του καθεστώτος;Αν υπάρχει μια προυπόθεση αγωνιστικής ανάταξης είναι το άνοιγμα της αριστεράς στην κοινωνία και όλα τα άλλα ,πλατφόρμες ,θέσεις ,προτάσεις μπορούν να και θα προκύψουν από αυτόν τον ανοικτό διάλογο!
Ας αναμένουμε λοιπόν στο ακουστικό μας;

glam είπε...

Να φύγουν αμέσως, συμφωνώ, αλλά πρέπει να προτείνεις ποιος θα πρέπει , κατά την γνώμη σου, να τους αντικαταστήσει;)

demetrat είπε...

glam

θα μπορούσα να σου απαντήσω , πως αν μέτρο σύγκρισης , είναι η "επιδεξιότητα" προς διακυβέρνηση των άλλων δύο από το '74 και δώθε, δεν είναι και τίποτα δύσκολο να πιάσει κανείς το πλάνο.
Αλλά επειδή έχω μάθει να μή υπονοώ τίποτα,αλλά ούτε και να είμαι δίκαια , και δημοκράτις , κατά το δοκούν,θα σου πω ποιόν.

Αν διάβασες το ποστ,θα έβλεπες πως ούτε έχω ρετσέτα γιά λύση ούτε λαγό στο καπέλλο.
Γιά την κομματιασμένη αριστερά μιλάω και ελπίζω, που θεωρώ οτι διαθέτει πάρα πολλούς αξιόλογους ανθρώπους.
Αν βέβαια, την τιμήσετε όλοι εσείς οι ανησυχούντες και αντιλαμβανόμενοι την καταστροφική πολιτική των μεγάλων με την ψήφο σας αφ' ενός,και την ανάλογη διαχρονική μεγαλόκαρδη ανοχή που επιδείξατε στο καθεστώς των δύο που μας έφτασε ως εδώ ,αφ' ετέρου.

Να σε ρωτήσω τώρα και γώ κάτι , καί σε παρακαλώ γιά απάντηση χωρίς κορδελλάκια.
Πόσο δημοκρατικό και δίκαιο σου φαίνεται εσένα , να ζητείται (και μάλιστα απαιτητικά ) από ένα χώρο που τον έχετε καταδικάσει στην γωνία (τάχαμου γιατί δεν έχει προγράμματα ρεαλιστικά , ενώ η ουσία είναι πως δεν έχει ποσοστά),
να μας εξασφαλίσει τη σωτηρία της πατρίδας εκ των προτέρων;΄
Πράμμα που ουδέποτε απαιτήσατε εντίμως από τα δύο καθεστωτικά κόμματα που την κατάστρεψαν;

δ

demetrat είπε...

Νίκο και άλφα
Αυτήν την ελπιδα έχω και γω.
Να συνεργαστούμε ,γιατί ξέρουμε πολύ καλά , πως υπάρχουν αξιολογότατοι άνθρωποι στην αριστερά και στο περιθώριο του πασόκ (και το εννοώ περιθώριο και μονο περιθώριο,).
Τα άλλα νομίζω πως τα καταλαβαίνεις πολύ καλά.
Ξέρω πως έτσι σκατά που τα κάνανε αυτά τα τομάρια ,πράσινα και γαλάζια,δεν αφήνουνε πολλά περιθώρια χρόνου να διωρθώσει κανείς τα πράμματα.
Αλλά η απαίτησι μού πιά ως πολίτις, δεν είναι μόνο η οικονομική μου σωτηρία, αλλά και η επαναφορά της εντιμότητας και της διακαιοσύνης εδώ πέρα.
Ναι αν χρειάζεται, να περιμένουμε στο ακουστικό μας.Μάγοι δεν υπάρχουν ως γνωστόν, παρά μόνο θεατές έτοιμοι γιά παραισθήσεις.
δ

Αναγνώστης ο αθηναίος είπε...

Δήμητρα καλημέρα, συγχώρησέ μου ότι θα σου εκθέσω την άποψή μου όσο μπορώ πιο "ωμά" και δέξου το ως απότοκο του σεβασμού που τρέφω στην προσέγγισή σου, με την οποία, όμως, διαφωνώ.

Ο μόνοι γνωστοί τρόποι να προσδιορισθεί το πρόσημο κίνησης των κοινωνικών ομάδων είναι ο πειθαναγκασμός (καταστολή, εκβιαστικά διλήμματα κλπ) , καθώς και η συναίνεση.

Αν μιλάμε για το δεύτερο (που προφανώς μιλάμε), "αναγκαία συνθήκη" αποτελεί η δυνατότητα του καλούντος πολιτικού μορφώματος να δημιουργεί και να προτείνει "κίνητρα" και μάλιστα "σε πενηνταράκια", ήτοι συγκεκριμένα , ώστε να μπορούν οι Πολίτες να "βρουν τον εαυτό του" στην πρόταση.
Τον εαυτό του τον βρίσκει ο οποιοσδήποτε, μόνο αν αλλάζει η ζωή του και μάλιστα η καθημερινή.
Όταν μάλιστα δημιουργείται και η κατάλληλη "ποσότητα", μπορούμε να μιλάμε και για πλειοψηφικά ρεύματα.

Οπότε το ζήτημα της αδυναμίας Αριστεράς να "προσελκύσει" έχει να κάνει , κατά τη γνώμη μου, με το παραπάνω.
Προφανώς οι ευθύνες την βαραίνουν αποκλειστικά, ως τέτοια, αλλά και την κάθε τάση ή μόρφωμα ξεχωριστά.
Σε τελευταία ανάλυση, ουδείς τους ζήτησε να αναλάβουν κάποια υποχρέωση, μόνοι τους αποφάσισαν να εμφανισθούν ως ικανοί να εμφανίσουν διέξοδη πρόταση ΠΡΟΣ ΚΡΙΣΙΝ από το κοινωνικό σώμα.

Στην ίδια λογική με το παραπάνω αντιμετωπίζω και το θέμα της "εντιμότητας και της δικαιοσύνης" στη διακυβέρνηση, όπως και στις κοινωνικές συμπεριφορές.

Επειδή προσπαθώ να αποδεικνύω συνεχώς (στον εαυτό μου) ότι όταν λέω ότι εμφορούμαι από τις ιδέες του ανθρωπισμού, το εννοώ, νοιώθω υποχρεωμένος να μην ξεχνάω ότι όταν λέω "αγαπάω τον Άνθρωπο", εννοώ ότι τον αγαπάω "με τις αδυναμίες του" τις οποίες αποφεύγω να δαιμονοποιώ.
Ο επόμενος κίνδυνος (καθόσοσν με αφορά) είναι να προσεγγίσω το ζήτημα από χριστιανική ή γενικώς σωτηριολογική σκοπιά.
Άρα, δεν αντιμετωπίζω το θέμα με μανιχαϊστικούς όρους (δίκαιοι και έντιμοι vs διεφθαρμένοι) , ούτε θεωρώ ότι ΣΗΜΕΡΑ υπάρχει διαθέσιμη Πολιτικός Χώρος όπου η συμμετοχή κάποιου (έστω και ιδεολογικά) να καθορίζει την ηθική του στάση.
Γενικώς αν σε ορισμένες ιστορικές στιγμές (πχ Αντίσταση) ένας χώρος μπορεί να έγινε "κολυμβήθρα του Σιλωάμ", δεν σημαίνει ότι η διαδικασία στέκει.

Πιστεύω ότι η Αριστερά πρέπει να το αντιληφθεί αυτό και (ασ πούμε) αν "της την σπάει" η διαφθορά στην καθημερινότητα , δεν αρκεί να το λέει, ούτε να προσπαθεί να αποδείξει ότι η διαφθορά είναι σύμφυτη με την ..κεφαλαιοκρατία.

Οφείλει εκ του ρόλου της (τον οποίοι διεκδίκησε και διεκδικεί) να προτείνει συγκεκριμένους δρόμους οικονομικής ανάπτυξης, ώστε ο κάθε "Ηρακλεύς" να έχει και την εναλλακτική του "δρόμου της Αρετής", πέραν του ..γνωστού μονόδρομου.

Επίσης, καλό θα ήταν, να μην χρησιμοποεί την σκανδαλολογία και να αντιμετωπίζει την κάθε περίπτωση ως μια ακόμη ευκαιρία - επιχείρημα για το ότι ο Καπιταλισμός είναι "σάπιος", αλλά ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ για την κάθε περίπτωση που καταπιάνεται, προβάλλοντας τον άλλο δρόμο για την (μικρο) περίπτωση.
Συνήθως να εξαντλεί το ρόλο της σε αυτόν του Εισαγγελέα,με αποτέλεσμα να τσουβαλιάζεται η στάση της μαζί με αυτήν των υπολοίπων του πολιτικού σκηνικού (και δικαίως, διότι είναι δικό της ζήτημα να αποδείξει ότι είναι κάτι διαφορετικό και από τα κόμματα εξουσίας , αλλά και από τους ηθικολουγούντες ιερείς, εμπειρογνώμονες, υποψήφιους σωτήρες κλπ)

Να κλείσω λέγοντας ότι ο έρμος ο Πολίτης της δεκαετίας του 2010 αρκετά άκουσε από τον κάθε Πάγκαλο ότι αυτός φταίει για το χάλι, αφού ανέχθηκε τη διαφθορά και (μικρο)συμμετείχε ("μαζί τα φάγαμε") , είναι δίκαιο να του τα χώνει η Αριστερά ότι είναι και "ιδιώτης" και αδιάφορος;;

glam είπε...

Αγαπητή Δήμητρα, λυπάμαι αλλά, κατά την γνώμη μου, η "αριστερά" φταίει για τα ποσοστά της και κανείς άλλος .
( Καιρός είναι να πεις ότι εγώ κρατάω χαμηλά τα ποσοστά του ΚΚΕ και όχι η Αλέκα που γαντζωμένη 20 χρόνια στην καρέκλα δεν λέει να φύγει με τίποτα , ενώ οι απόψεις της είναι σύγχρονες του Χαρ. Τρικούπη., ο δε ΣΎΡΙΖΑ με τον Αλέξη , αρχικά μεγάλη ελπίδα και για μένα, κατάφερε γρήγορα να διαλύσει τα πάντα .... )

Εσύ μπορείς και τους ψηφίζεις;
Δεν νομίζω !
Η αριστερά , όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, καταρρέει μαζί με όλο το παλαιοκομματικό σύστημα , στο οποίο και ανήκει.

Προσωπικά πιστεύω ως μόνη λύση τον “έντιμο καπιταλισμό” με σεβασμό και αυστηρή εφαρμογή των νόμων σε όλους ανεξαιρέτως κλπ. Κλ π...

Ασφαλώς και είναι πιο όμορφο και ρομαντικό αυτό που πιστεύεις εσύ δλδ ότι όλοι οι άνθρωποι μπορούν να ζουν χωρίς αφεντικά και νόμους, δουλεύοντας λίγο και απολαμβάνοντας πολλά, μέσα σε αγάπη και τρυφερότητα κ.α.

Το κακό είναι ότι παντού όπου επιχειρήθηκε η εφαρμογή παρόμοιων μοντέλων πέτυχαν (παραδόξως;) τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.
Δεν αποκλείεται κάποια στιγμή στο μέλλον να βρεθεί , μετά από πολλά πειράματα , κάτι καλύτερο , αλλά δεν ξέρουμε ούτε που θα βρεθεί , μπορεί να είναι “δεξιά”, ούτε πότε.

Αλλά εγώ έχω μόνο μια ζωή και δεν την χαραμίζω για να δοκιμάσει η αριστερά τα ήδη χρεοκοπημένα μοντέλα της

Άσε που αυτοί οι “αριστεροί” , έτσι και σου κάτσουν στο σβέρκο δεν λένε να φύγουν με τίποτα, ενώ με τους δεξιούς , πετάς και ντομάτες άμα γουστάρεις και δεν τρέχει τίποτα, ενώ με τους “άλλους” έτσι και τολμήσεις , στην καλύτερη, ξεχνάς τον ήλιο.....

Δήμητρα κατά βάθος είσαι μαζί μας , παραδέξου το !

Υγ Γι΄ αυτούς τους αριστερούς που αναφέρεις ως άξιους για να ψηφίσει κάποιος , μήπως θα πρέπει πρώτα να μαζευτούν , να πουν τι ακριβώς θέλουν να κάνουν, και στην συνέχεια να ζητήσουν την ψήφο μας;

Τότε ίσως να το συζητήσουμε.


@ Ο αθηναίος τα λέει πιο επιστημονικά και συμφωνώ μαζί του εκτός απο το τέλος όπου αδικεί κατάφωρα τον Πάγκαλο .
( Έλεος πια, ο Πάγκαλος είπε ξεκάθαρα από την αρχή ότι το “κοπρίτες” πάει στου Δ.Υ. που διορίστηκαν με ρουσφέτι και δεν προσφέρουν τίποτα, τώρα γιατί όλοι θεωρούν ότι αναφέρεται σε αυτούς;
Μάλλον θα έχουμε πολλούς τέτοιους...)

demetrat είπε...

glam

τους αριστερούς (τα κομμουνιστικά καθεστώτα του άλλοτε υπαρκτού υποθέτω εννοείς ) που σου κατσανε στο σβερκο και δεν σου έφευγαν με τίποτα, μπορώ να στους συγκρίνω , με τον Βιντέλα αμα θές, τον Φράνκο,τους δεξιούς με τους παρθενώνες τους,που είχαν κάτσει σε σβέρκα, επίσης , και με το παραπάνω .
Δεν καταλαβαίνω όμως σε ποιούς αναφέρεσαι σήμερα .
Γιά την Αλέκα ,όχι πως την έχω και σε ιδιαίτερη αγάπη, αλλά να το πω αφού μόρθε...
δεν ξέρω που σε χαλάει ακριβώς το γάτζωμα στην καρέκλα της,γιατί μάλλον στην ελλάδα και οι αρχηγοί των αγαπημένων κομμάτων έτσι κατσικώθηκαν.
Ο εθνάρχης περίπου τόσα έκατσε ηγεσία της ΕΡΕΝΟΥΔΟΥ με τα σχετικά τριανταφυλλένια διαλείμματα('55-'63 ,'74-'80 ).Χωρίς να υπολογίσω τή βασιλική πρωθυπουργία επι συναγερμού (διορθώστε με οι γνωρίζοντες , γιατί είμαι και μικρή )Ο Αντρέας ο σχωρεμένος πάλι, από το '74 ανελλιπώς ως το'96αυτός.

Γιά την υπόλοιπη αριστερά, επίσης τα είπα και στο ποστ , και στην απάντηση που σου έδωσα (βρε παιδάκι μου και συ, πολύ χάρι τούδωσες του Σύριζα ,και έλπισες κανά δίμηνο ),
οπότε, θεωρώ οποιαδήποτε μη κατανόηση των λεγομένων μου , ηθελημένη.
Και όπως με ξέρεις από άλλες συζητήσεις, από τη στιγμή που το διέκρινα, δεν μπαίνω σε ατέρμονες....κινέζικες κουβέντες.
Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και απορία σου , αν κρατας εσύ χαμηλά τα ποσοστά του ΚΚΕ.

Προς θεού αδερφέ , εσύ έχεις μόνο μιά ζωή ,που τη μισή την έχεις χαραμίσει ήδη ως εθελοντής-πειραματόζωο ,ποιός θα τολμήσει να σου ζητήσει επιπλέον πειραματοώρες.

Υ.Γ Όχι πως δεν θα ήταν ευχής έργο η από τα πριν συμφωνία των αριστερών, αλλά και εκ των υστέρων να γίνει, δε με χαλάει και πολύ.
Έχω ζήσει τόσες ανικανότητες και προδοσίες από τους άλλους, που ότι και να κάνει η αριστερά την έχω συχωρεμένη γιά πολύ καιρό.
Τώρα γιατί εσύ μου δημιουργείς την εντύπωση πως το θες έτοιμο σχηματάκι του διψήφιου γιά να μεταπηδήσεις ε;

δ

demetrat είπε...

Γειά σου αθηναίεεε

Μιά χαρά μου πάει το ίσιο και το "ωμό" σε αντίθεση με τις τζιριτζάνζουλες που με υποψιάζουν κατευθείαν και εδώ μου κάθονται.
............

΄.."Ο μόνοι γνωστοί τρόποι να προσδιορισθεί το πρόσημο κίνησης των κοινωνικών ομάδων είναι ο πειθαναγκασμός (καταστολή, εκβιαστικά διλήμματα κλπ) , καθώς και η συναίνεση."
..............
-Σαφώς δεν μιλάμε γιά το πρώτο, αφού ποτέ δεν υπήρξα ούτε θα υπάρξω φίλος και οπαδός ,αλλά ούτε και βλέπω στην υπάρχουσα αριστερά μέγεθος ικανό να επιβάλλει εκβιαστικά διλήμματα τέτοιου τύπου.
Επίσης μάλλον ούτε γιά το δεύτερο μιλάμε, γιατί δεν θεωρώ πως έχω σχέση με τη συναίνεση επί του προκειμένου.
Να συγκατατεθώ σε τί;Να συμφωνήσω σε τί;Στο ήδη υπογραμμένο και προαποφασισμένο;
Εγώ γιά το μόνο που μιλάω και επιθυμώ , είναι μιά συνένωση των αριστερών δυνάμεων.
Το ξέρουμε όλοι πως υπάρχουν σοβαροί και αξιόλογοι άνθρωποι εκεί , που θα μπορούσαν να διαπραγματευτούν ό,τι έμεινε προς διαπραγμάτευση (η διαλυμένη ελλάδα δηλαδή.)
Μηπως και καταφέρει δηλαδή να :
επαναδιαπραγματευτεί το χρέος , με στόχο μιά καλή διαγραφή της τάξης του 40-50 %
Ικανή μείωση των επιτοκίων ,και
Επιμήκυνση της αποπληρωμής τουλάχιστον.
Αν σου φαίνονται ανεδαφικά αυτά , και ως εκ τούτου απορριπτέα, τότε τι να πούμε οι πτωχοί ημείς , που ακούμε πρωί- μεσημέρι- βράδυ ως φάρμακο, το ΄..ρεαλιστικότατον, πως θα καταφέρουμε δηλαδη να αποπληρώσουμε το χρέος μέχρι το 15,και πως από το δεύτερο εξάμηνο του 11, θα έχωμεν ανάκαμψη της οικονομίας μας.
Πόσοι θα ζούμε ως τότε δε μας λένε.

Κίνητρα η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν και μάλλον δεν θα υπάρξουν αντάξια να συγκριθούν με εκείνα των δύο καθεστώτων που μας κυβέρνησαν.
Άρα και η πορεία γιά θετικό πρόσημο δύσκολη.

Το να βρεί ο πολίτης την ιδανική πρόταση....., μάλιστα,
γιατί αυτή η απαίτηση;
Ο πολίτης δηλαδή που έχει ψηφίσει το Πασοκ , το ψήφισε γιατί βρήκε το ιδανικό του πιστέυω;
Ακομα κιαν το πασόκ, τον κατακορόϊδεψε δίνοντάς του το αλλοθι να αναζητήσει καινούριες ομπρέλλες ,πιστεύεις πως αυτοί όλοι οι ψηφοφόροι του , το είχαν προτιμήσει λόγω ταύτισης με τα πολιτικά τους πιστεύω;
Γιατί από δώ ζητάει οτιδήποτε του λείπει από τα δύο κομματα που ψηφίζει μέχρι τώρα;
Γιατί εδώ δεν επιδεικνύει την ίδια ανεκτικότητα που έχει ήδη (επί δεκαετίες )επιδείξει στους προηγούμενους;
Από μιά μεριά μπορεί να φταίει η αριστερά , γιατί δικδίκησε τον πήχυ να βρίσκεται τόσο ψηλά , ενώ και πολύ χαμηλότερα να τον έβαζε,μιά χαρά θα ήταν.


Δεν σου είπα πως τους ζήτησε κανείς να αναλάβουν οτιδήποτε.
Ίσα ίσα, το αντίθετο λέω , καθώς και τις αιτίες που δεν τους το ζήτησε.
Ο καπετάνιος πρόσθεσε και δυό τρεις άλλες.Άμα έχεις και σύ πέστες .Όλα χρήσιμα είναι.
Εδώ λέμε και τις αγωνίες και τις ευχές μας.
Και γώ κυρίως την ελπίδα και την αγωνία μου εκφράζω

πω πω, πρωτη φορά δε μου παίρνει σχόλιο

δ

demetrat είπε...

....συνέχεια στου αναγνώστη το ανάγνωσμα...


Το να αγαπάει κανείς τον άνθρωπο , δεν σημαίνει πως επειδή ο χικιόληηαλφαβήτα Πάγκαλος είναι και άνθρωπος (σικ )δεν θα τον κριτικάρω.
Και στο βαθμό που με συνθλίβει ως εξουσία και απόφαση , θα προσπαθήσω να τον εξοντώσω εγώ.Λίγο δύσκολο θα μου πεις,αλλά έτσι είμαι γω, βλαμμένο.
Ίσως να μη γίνω ποτέ καλή χριστιανή.Δε με πειράζει.
..............
λες επίσης
"Πιστεύω ότι η Αριστερά πρέπει να το αντιληφθεί αυτό και (ασ πούμε) αν "της την σπάει" η διαφθορά στην καθημερινότητα , δεν αρκεί να το λέει, ούτε να προσπαθεί να αποδείξει ότι η διαφθορά είναι σύμφυτη με την ..κεφαλαιοκρατία."

Καμμία αντίρρηση σ αυτό, το έχω πει πολλές φορές, και η αριστερά που "βλέπω " εγώ ,ήδη έχει αποκυρήξει αυτά τα θέσφατα.
Κι αν μερικοί ακόμα βολεύονται να το μυρηκάζουν , καλά θα κάνουν όπως λες να το κόψουν.
Την διαφθορά την έχουμε δει παντού.
Νομίζω επίσης πως πάντα αναφέρεται σε συγκεκριμμένες περιπτώσεις. Διαβάζουμε τις απόψεις της στα αναφυόμενα κατά καιρούς σκάνδαλα(γιά την τιβί , θα σε γελάσω, αν σε μισό λεπτό προλαβαίνουν να πουν κάτι άλλο )

Στα υπόλοιπα που αναφέρεσαι,πιστεύω πως δεν κάνει τον εισαγγελέα( συνήθως αμύνεται σε παγκαλικές κακοήθειες, πράμμα που το βρίσκω εντελώς λάθος )εκτός κιαν εννοείς την Αλεκα, που δεν έχω παρτίδες.

άντε , καλά

εθελοντικά προστημένος είναι..
δ

Αναγνώστης ο αθηναίος είπε...

γειά σου Δήμητρα, αναλυτική απάντηση δεν προλαβαίνω, ένεκα ...οι υποχρεώσεις, όμως επιφυλάσσομαι!

Στα γρήγορα να σου πω ότι το θέμα του ανθρωπισμού δεν το έθεσα σε σχέση με το πώς αντιλαμβάνομαι τον Πάγκαλο.
Αντίθετα διέκρινα στη στάση του μια απίστευτη δαιμονοποίηση των "αμαρτημάτων" του "καθημερινού ανθρώπου" και τον εγκάλεσα για απουσία της ανθρωπιστικής ματιάς στην προσέγγισή του.
Το γιατί το κάνει και "τζιράρει" στο θέμα είναι προφανές.
ΤΟ ΑΥΤΟ πιστεύω και για προσεγγίσεις της Αριστεράς και δήλωσα ότι με βρίσκουν αντίθετο, όταν εγκαλούν τον Πολίτη για "ιδιώτευση" και του φορτώνουν μάλιστα και ευθύνες ..για το χάλι του.
Δηλαδή με μια κουβέντα είπα ότι η στάση αυτή είναι σαν του Πάγκαλου , από άλλη σκοπιά

Κατά τα λοιπά, η άποψή μου είναι ότι το ζήτημα δεν είναι να πείσει κανείς ότι μόνη σωτηρία είναι το "κούρεμα". Το πρόβλημα είναι να πείσει ότι ΜΠΟΡΕΙ να καταφέρει τέτοιο αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης. Και εδώ λέω ότι όποιος μιλάει γενικά , δεν πείθει εύκολα.
(πχ άκουσα ότι διάφοροι είπαν ότι θα δανεισθούμε με συμφέροντες όρους από Κίνα ή/και από Ρωσία. Αν δεν μου δώσουν συγκεκριμένα τεκμήρια, ας πούμε ολόκληρα Κόμματα και Παράγοντες, δεν κάνουν ..διεθνή ταξίδια;;, δεν πείθομαι, γιατί απλά δεν έχω την άποψη ότι οι Κινέζοι είναι κάτι σε ..Καραμουρτζούνη. Άσε που μου μπαίνουν ιδέες πως η στάση τους είναι σαν αυτή του ΓΑΠ που μας κουβάλαγε διάφορους διεθνείς σοφούς για ..να μας σώσουν ως δια μαγείας)

Αυτά με τις πρόχειρες διευκρινήσεις , να πω απλώς ότι , όπως γνωρίζεις, κενό στις κοινωνίες δεν υφίσταται και αν κάποιος δεν προτείνει λύση για άρση του αδιεξόδου , αυτό απλώς δεν θα ..αρθεί, ενώ η ζωή θα συνεχίσει,πιθανόν προς το χειρότερο, έως κάποια στιγμή να ξαναδοθεί η ευκαιρία για α-συνέχεια στην κακή πορεία.

Καλό βράδυ
ΥΓ Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι Αριστεροί, ενώ έλεγαν ότι "αν οι Εκλογές άλλαζαν τον κόσμο , θα ήταν παράνομες" , προσεγγίζουν το ζήτημα της ψήφου με ταυτίσεις με το Κόμμα που ψηφίζουν, εξαρτήσεις κλπ, ακόμα μάλιστα όταν το Κόμμα τους δεν διεκδικεί κάτι στις Εκλογές.
Είναι ενδιαφέρον ότι το είδος του "κοψοχέρη" συναντάται συνήθως σε αυτούς τους χώρους.
Αντίθετα βρίσκω ότι οι ...συντηρητικοί είναι πιο απελευθερωμένοι και κατανούν ότι μπορεί η κίνηση της ψήφου να είναι μια απλή τακτική κίνηση και τίποτε άλλο.
Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι τα αριστερά κόμματα ήταν πάντα τόσο ευεπίφορα στο να τους "παίρνουν τους ψήφους", μέσω της μεθόδου "της χαμένης ψήφου".
Πιστεύω ότι έχει να κάνει με το πρώτο.

kapetanios είπε...

αναγνώστα
γνωρίζεις πολύ καλά ότι για να πεισθεί κάποιος πρέπει κατ αρχήν να το θέλει. Και ο γιωργάπης έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν και ότι από δευτέρα θα βρω 30δις( νομίζω ότι αυτή ίσως ήταν και η μεγαλύτερη του παπάρα- εννοούσε τα 30δις επιβεβαιωμένων αλλά ανείσπρακτων φόρων , που όπως ξέρεις έτρεξε να σβήσει λίγους μήνες αργότερα)και ενώ εμείς σκίζαμε τα πτυχία μας και παίρναμε ηρεμιστικά με αυτά που ακούγαμε, 3 εκ κόσμος πείστηκε. Πείστηκε αδερφέ μου, όπως πείθεται χρόνια τώρα ότι και θάλασσα θα τους κάνουν στα κατσάβραχα αλλά και παιδιά άμα χρειαστεί.
Βγήκε ο Αντωνάκης τις προάλλες στην ΔΕΘ και είπε ότι εγώ θα εξαφανίσω το χρέος και το έλλειμμα μέσασε ένα χρόνο και την άλλη μέρα οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι μείωσε την διαφορά του με τον ΓΑΠ κατά 3 μονάδες. Έλα θεέ και μπούκωνε το λοιπόν αλλά η αριστερά δεν έχε μάθει ακόμη να λέει τέτοιες παπάρες –αντιμετωπίζει τον πολιτικό λόγο ιδεαλιστικά.
Κι εγώ έγραφα και ξαναέγραφα σεντόνια για το τι μας περιμένει έτσι και ακολουθήσουμε αυτές τις εμπνευσμένες μεθόδους αλλά επειδή οι περισσότεροι φίλοι στην καλύβα ήθελαν να πιστέψουν ότι ο γιωργάπης είχε το χάρισμα να βγάζει λαγούς με πετραχήλια από το καπέλο του δεν μπόρεσα να πείσω κανέναν τους.
Εδώ φίλε μου ο πολύς ο κόσμος πείστηκε ότι είχαμε πρόβλημα δανεισμού και γι αυτό μπήκαμε στον μηχανισμό στήριξης ! (για να πάρουμε λιγότερα χρήματα , με μικρότερο περιθώριο αποπληρωμής και με ελάχιστα μικρότερο επιτόκιο απ αυτό που δανειζόμασταν από τις αγορές!)
Λοιπόν, τις εκλογές τις κερδίζουν οι ίματζ μεηκερ , τα ΜΜΕ και το χρήμα που μπορεί να επενδύσει κανείς πάνω τους. Τουτέστιν η επικοινωνιακή πολιτική. Κάθε σκέψη ότι τάχαμου οι εκλογές κερδίζονται στα αμφιθέατρα με δημόσια συζήτηση και οικονομικοπολιτική ανάλυση είναι εκτός πραγματικότητας. Στην Αμερική τα ντιμπεητ τα κερδίζει αυτός που δεν κλάνει συχνά, που δεν φαίνεται να ιδρώνει , κάνει λιγότερες γκριμάτσες από τον αντίπαλο του, απαντά με χαριτωμένες ατάκες σε δύσκολες ερωτήσεις και κυρίως αποφεύγει να τοποθετηθεί συγκεκριμένα ή μη αρεστά στο κοινό. Εδώ φίλε αναγνώστη (και εκεί ήταν που η επιστήμη σήκωσε τα χέρια ψηλά και δήλωσε μόνιμη παραίτηση από το παίγνιο των εκλογών) έφτασε να γίνει πλανητάρχης ακόμη και ο Τζωρτζ Μπούς τζούνιορ με αηκιουραδικιού :))

καλημέρα είπα?

kapetanios είπε...

μανδαμ D
αυτό το σχόλιο «που δεν σ έφτασε» πολύ το ζήλεψα :)

nikos__alfa είπε...

Αυτή τη στιγμή ο Πάγκαλος δηλώνει στην ΝΕΤ ότι είναι ντροπή μας που τόσα χρόνια δεν κάναμε όσα μας "υποχρεώνει" σήμερα η τρόικα !Μάλιστα κύριοι ,να μη ξεράσω .., ,καλά που ήρθε ο Πάγκαλος απτο φεγγάρι και διαπίστωσε τις ..ντροπές μας!Επίσης ισχυρίστηκε ότι η Αριστερά τόσα χρόνια δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ για τις φαύλες προσλήψεις και όλες αυτές τις ρυθμίσεις υπέρ ημετέρων ,άρα είναι συνυπεύθυνη(sic) με τα δύο μεγάλα κόμματα για την κατάντια της χώρας!Επίσης ότι η Μούντις μπορεί να υποβαθμίζει την Ελληνική οικονομία επειδή το ΚΚΕ κλείνει την Μ.Βρεττανία,(το ξενοδοχείο) και ο Συνασπισμός καίει(πότε έγινε αυτό άραγε;)κάποιο πολυκατάστημα !!!!!!
Α και όταν ο δημοσιογράφος εξέφρασε κάποιες χλιαρές αντιρρήσεις για τα λεγόμενα του αμέσως τον απείλησε έμμεσα ,λέγοντας του ,ότι γιατί υπερασπίζεσαι τον δημόσιο τομέα επειδή εδώ είναι δημόσια η ΕΡΤ;Δημόσια λοιπόν η ΕΡΤ αλλά ο κ.Πάγκαλος μονολογεί επί μιάμιση ώρα στην ιδιωτική του τηλεόραση και τον κ.Πάγκαλο θα τον διαδεχθεί φαντάζομαι κάποιος εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ ως συνήθως! Ζήτησε επίσης να διωχθούν ποινικά οι συμπαραστάτες που "καθοδηγούν" και ""εκμεταλεύονται" τους απεργούς πείνας και εκβιάζουν την κυβέρνηση η οποία πρέπει να τους μπουζουριάσει στα νοσοκομεία για να τους προστατεύσει διότι παραβιάζουν τους νόμους και να τους ταίσει με το "ζόρι" επειδή έχει αυτή την υποχρέωση!Νομιμότατος ο κ.Πάγκαλος αλλά δεν τον ενοχλεί ότι όλοι οι μιζωμένοι πρώην συνάδελφοι του κυκλοφορούν ελεύθεροι,μπα αυτούς δεν τους βλέπει ο άνθρωπος!Είπε και άλλα πολλά βέβαια, μόνος του ήταν ,ότι ήθελε έλεγε!
Άντε ρε glam κάνε μια διαδήλωση τώρα που τον αδίκησα τον συνδαιτημόνα σου ,αφού μαζί τα φάγατε,να μη μας βγεί ...παραπονούμενος αύριο !!!
Οπαδός του "έντιμου καπιταλισμού" είναι κιαυτός σαν κισένα που τον υπερασπίζεσαι!
Και να θυμάσαι glam κανένας άνθρωπος δεν γεννιέται κοπρίτης ,αν τον διορίσεις για να σε ψηφίζει ΤΟΤΕ γίνεται κοπρίτης και μετά μπορεί ο δημιουργός των κοπριτών να εξανίσταται για την ...ύπαρξη τους!
Και μια που υπάρχουν πολλοί κοπρίτες όπως ισχυρίζεσαι δεν μας λες και τι δουλειά κάνεις εσύ,να δούμε μήπως υπάρχουν και για σένα τίποτε χρωστούμενα;
Γιατί δεν υπάρχει τίποτε πιο ανέντιμο από έναν προαγωγό η ένα μεσάζοντα η ένα αεριτζή που αυγάτισε τη περιουσία του με επιδοτήσεις η κάποιον εργοδότη που απασχολεί με μαύρη εργασία τους υπαλλήλους του από τους οποίους κλέβει τα ρεπό και τις υπερωρίες αλλά διαμαρτύρεται για τις αυξημένες αμοιβές στον δημόσιο έναντι του ιδιωτικού τομέα (χο)η κάποιον νόμιμα φοροαπαλασσόμενο η φοροφυγά π.χ.(δεν το λέω για σένα,εσύ είσαι η αφορμή)να βγαίνει και να βαφτίζει κοπρίτη τον δάσκαλο του παιδιού του ,την νοσηλεύτρια που θα του βάζει την πάπια στο νοσοκομείο,τον αστυνομικό που θα τον προστατεύσει με κίνδυνο της ζωής του η τον πυροσβέστη,τον εφοριακό που τον θέλει αδέκαστο όταν πρόκειται να ελέγξει άλλους,τον χειρουργό που ευχαρίστως θα τον δωροδοκήσει για να παραβιάσει την σειρά προτεραιότητος εις βάρος κάποιου άλλου(γιατί και οι δύο μαλάκες είναι),την μαία που θα ξεγεννήσει το παιδί του οχυρωμένος πίσω από την ανωνυμία του!Όταν κάποιος θέλει να κατηγορεί και να ισοπεδώνει αδιάκριτα μια κοινωνική ομάδα θα πρέπει να έχει το θάρρος να λέει σε ποια κοινωνική ομάδα ανήκει ο ίδιος ,όχι το όνομά του βέβαια.Δεν θα ήταν καλύτερος ο διάλογος τότε γιαυτούς που κατηγορούνται αδιακρίτως ;
Αλλά βέβαια όταν είσαι μικροαστός που ζει το καπιταλιστικό όνειρο βρίζεις τον δημόσιο υπάλληλο ,έτσι φαντασιώνεσαι ότι είσαι (επιτέλους)αφεντικό, ε μετά η απόσταση από το να φαντασιωθείς ότι είσαι και μέλος των ευγενών τάξεων(αφού καπνίσεις και ένα κοχίμπα και περάσεις έξω από το Μέγαρο)και ξάδελφος του Λάτση, είναι μικρή!

glam είπε...

Προσπαθώ έστω και μονολεκτικά, να απαντήσω...
Το ότι: Καραμανλής και Παπανδρέου ήταν για πολλά χρόνια στις ηγεσίες της Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ εν μέρη δικαιολογείται επειδή ήταν και οι δημιουργοί τους , ενώ όλοι οι διάδοχοί τους , και λογικά , δεν ξεπέρασαν τα 10 -12 χρόνια, κάνει μια διαφορά.....
Το υστερόγραφο δεν το κατάλαβα .....

Εγκαταλείπω επίσης την “υπεράσπιση Πάγκαλου”, στο τέλος θα αποκαλυφτώ να τα έχω “φάει” μαζί του ή να έχω μαύρους που εκμεταλλεύομαι στα κάτεργα του ορυχείου μου ή δεν ξέρω γω τι άλλο.
Καληνύχτα

Αναγνώστης ο αθηναίος είπε...

Πολλές καλημέρες από τη χιονισμένη Νότιο Ελλάδα.
Κατ'αρχήν να ενημερώσω την εκλεκτή όμήγυρη ότι αν για χάριν του διαλόγου και του παιγνίου χρειάζεται κάποιος να κάνει τον φιλοπασόκο, τον φιλοεκσυγχρονιστή, ακόμη και τον κατανοούντα τον Πάγκαλο, ευχαρίστως να τον κάνω εγώ (Χ.Α). (*)
Όμως να ξέρουμε ότι πρόκειται περί αυτού (μετακαρναβαλικό χάπενινγκ) , διότι τέτοιες τάσεις δεν είχα ποτέ, και θα έλεγα, δεν τις φοβάμαι.
Ο ένας λόγος είναι ότι πιστεύω ότι η πολιτική ή/και ιδεολογική ταυτότητα δεν είναι κάτι που χρειάζεται να "προφυλάσσεται" από τον (υπερβολικό και αναίτιο για μένα) φόβο του "στραβοπατήματος" (ένα πράμα σαν την ταυτότητα του φύλου, ήτοι "άντρας δεν είναι αυτός που του πάνε τα παντελόνια και η "μάτσο" εμφάνιση και συμπεριφορά, απλώς δεν φοράει ..φούστα γιατί ξέρει ότι δεν του πάει και φυσικά δεν τρελλαίνεται με τις συμπεριφορές των άλλων. Αλλιώς θα καταντήσει σαν το Μαρινάκη που νόμιζε ότι με "ματσό μαγκιές" θα γελοιοποιήσει το Σισέ, ενώ το μόνο που έγινε είναι να τον συμπαθήσουμε και να εκτιμήσουμε τη μαγκία του μέχρι και οι γαύροι).

Ο δεύτερος λόγος (και συγχωρήστε μου την πολυλογία στον πρώτο) είναι διότι πιστεύω ότι η Αριστερά (ως τάση που κυριαρχεί σε πολλές εκφάνσεις της) χρησιμοποιεί τις κοινωνικές και πολιτικές στάσεις που καταγγέλει ως δικαιολογία για να αποφύγει την ενδοσκόπηση.
Πολλές φορές μάλιστα "λαϊκίζει", υπότην έννοια ότι η συγκεκριμένη προσέγγιση βασίζεται στο να "τοποθετείται κεντρικά στο κάδρο" ο εχθρός.

Καπετάνιε και λοιποί (συμπεριλαμβάνεται και ο ..άλλος Χ.Α), προσπαθώ να είμαι πιο αισιόδοξος.
Δεν μπορώ βέβαια να επιχειρηματολογήσω, διότι, αν το κάνω ...τελικά "θα τη φάω" (από τον εαυτό μου, εσείς είστε ευγενείς).
Θα έλεγα λοιπόν ότι μια προοδευτική (βαφτίστε τη όπως νομίζετε) προσέγγιση στο πρόβλημα, δεν μπορεί παρά να είναι στον αντίποδα όσων αναφέρετε για τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης.
Ελπίζω ότι τελικά τα ΜΜΕ, το καταναλωτικό πρότυπο κλπ μπορούν να αποδειχτούν "λίγα" μπροστά σε μια δομημένη πολιτική που "θα πείσει" ότι προσφέρει λύσεις και στο καθημερινό πρόβλημα.
Δεν την γνωρίζω, αλλιώς θα με βλέπατε να προσπαθώ να την "κοινωνήσω".

Το μόνο που μπορώ να αναφέρω είναι ο λόγος της (όποιας) αισιοδοξίας μου.
Βρισκόμαστε σε μια φάση όπου το "πρόβλημα" πέραν των αντικειμενικών και κύριων συνεπειών (ουσιαστικά διάλυση του κοινωνικού ιστού και ένδεια μεγάλου μέρους της Κοινωνίας) έχει και δευτερεύουσες μεν , σημαντικές δε , παράπλευρες.
Κατανοώ ότι διάγουμε μια περίοδο όπου το άγχος για το μέλλον (το προσωπικό, όπως σχετίζεται με το οικονομικό και τους βαθείς φόβους που κυριαρχούν), έχει οδηγήσει στο να αξιολογούμε την κοινωνική σχέση με βάση αυτό.
Ο παράγοντας του "έχω να κερδίσω ή κινδυνεύω να χάσω ..οικονομικά" από τις κοινωνικές μου σχέσεις είναι , πλέον υπαρκτός.
Τα αποτελέσματα νομίζω ότι τα βλέπουμε.
( εγώ τα βλέπω και δίπλα μου και έχω τρομάξει, διότι να χ@@@σω την όποια Αριστερά ή ..Κέντρο, κοινωνική αλληλεγγύη όταν ο δίπλα σου θεωρείται οιονεί οικονομικός ανταγωνιστής ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ).

Έτσι ελπίζω ότι θα αρχίσουμε να βρίκουμε την άκρη (κάποια στιγμή)

Να κλείσω με ...μια πρόταση.
Το πρώτο που έχει να κάνει η (όποια) Αριστερά είναι να δείξει ότι μπορεί να υπερασπισθεί τον ...Κοινοβουλευτισμό και το αίτημα για Κράτος ΔΙκαίου, διαχωρίζοντας τη θέση της από όλα αυτά που έχουν οδηγήσει στην καταδίκη του Πολιτικού Προσωπικού.
Ας ξεκινήσει δείχνοντας ότι οι θέσεις και τα οφίτσια σε αυτήν δεν είναι κεκτημένα και όποιος (ακόμη και αν δε φταίει) έχει συνδεθεί με "ήττες" , απλώς αποδέχεται την πολιτική ευθύνη και αντικαθίσταται (όχι μόνο ως πρόσωπο).
Δύσκολο μεν , αλλά καλό θα είναι να μη χαίρεται όταν πετάνε ντομάτες στους "κακούς", αν δεν έχει διασφαλίσει ότι "θα εξαιρεθεί"
(*) για να κάνω το φιλοΓΑΠικό όμως μουρχεται κάπως βαρύ, οπότε να βρείτε άλλον (στην περίπτωση αυτή ισχύει το γνωμικό "με μια φορά δε γίνεσαι ...ΓΑΠικός", με το οποίο, όμως, δεν συμφωνώ Χ.Α)

demetrat είπε...

καπετάνιο

έτσι είναι, όπως τα λες.
Κι αφού ανέχονται όλο αυτό το πιαριλίκι και χοντρό παιχνίδι από τα μμε και οποιονδήποτε πουλάει ως φάτσα και λάιφ στάϊλ,ότι λείπει απ' τη σούπα το ζητάει ο ...λαός από την αριστερά, που επιμένει να διαλέγεται.
(Σ' αυτό ώρες ώρες , πολύ τη ζηλεύω την αλέκα που κάνει πράξη αυτό που είπες.΄"Όποιος δε θέλει να πειστεί, δεν πείθεται με τίποτα..
υ.γ
εξελιχτήκατε σε μεγάλο ζηλιάρη τελευταίως.

δ

demetrat είπε...

Νίκο μας
Εδώ ξεσηκώθηκαν οι κυρίες από το παρίσι και έστελναν γράμματα στον καημένο τον Ιορδάνη τον Πασοκόπουλο , πως αυτό το χυδαίο το πράμμα, φεύγοντας μέσα στα γιούχα, έσκυψε στα κρυφά, και έδωσε σκαιτότατα,εντολή να ακυρωθεί η εκδήλωση,( γιαυτό και αποχώρησε ο κόσμος), πράμμα που ο χοντρός το μετέφερε ως αντίδραση των ελεύθερων πολιτών, στους συριζίστας τρομοκράτες που τον προπηλάκισαν (ααααααααααααααααααααααχχαχααααχαα
μεγάλε, έτσι και πέσω απάνω σου , τότε θα δεις τι σημαίνει προπηλακισμός από μικρή ξανθιά και τριανταφυλλένια. :)))
Και δεν θα διάταζε τους διορισμένους του;


υ.γ
σε θιαμαίνομαι που έλεγε κι ο πατέρας μου ο σχωρεμένος.Και σαν τι αντίσταση θα ήθελες ορέ βερμουτάκια εζεκριέ να φέρει ο Τάκης (αν ήταν αυτός γιατί δεν είδα σαββατοκυριακο )ο πρώην αθλητικογράφος, και αεί γαμβρός του Αυγερινού ;

δ

demetrat είπε...

Αναγνώστη.

νομίζω πως αυτό το ασμένως σε κάνει και μοναδικό ....
"αν για χάριν του διαλόγου και του παιγνίου χρειάζεται κάποιος να κάνει τον φιλοπασόκο, τον φιλοεκσυγχρονιστή, ακόμη και τον κατανοούντα τον Πάγκαλο, ευχαρίστως να τον κάνω εγώ "
επίσης να σου πω, πως κιάν δεν τό έκανες ,δε θάχανε κι η βενετιά βελόνι.Λές να τον αδικούσαμε;

Καντόπιν τούτου, μόνο και μόνο γιά το πάθος της αυτοθυσίας που σε διακρίνει ,σε προτείνω στην κεντρική επιτροπή , ως μόνιμο δοκιμαστή του κινήματος στις επιχειρούμενες προσμίξεις κολοράδων υπόπτων ουσιών με τα βερμουτ του μέλλοντός μας.
:)

επίσης ντιφάϊν νότια ελλάδα , -χιονισμένη ξέρουμε-.Διότι υποψιάζομαι πως έβαλες σε εφαρμογή ταχτικές των λαμπράκηδων.

στα υπόλοιπα, :
Γιά αυτό εδώ, πραγματικά δεν καταλαβαίνω καθόλου τι εννοείς.

¨"Αριστερά είναι να δείξει ότι μπορεί να υπερασπισθεί τον ...Κοινοβουλευτισμό και το αίτημα για Κράτος ΔΙκαίου, διαχωρίζοντας τη θέση της από όλα αυτά που έχουν οδηγήσει στην καταδίκη του Πολιτικού Προσωπικού."

Γιά αυτό εδώ,
"Ας ξεκινήσει δείχνοντας ότι οι θέσεις και τα οφίτσια σε αυτήν δεν είναι κεκτημένα και όποιος (ακόμη και αν δε φταίει) έχει συνδεθεί με "ήττες" , απλώς αποδέχεται την πολιτική ευθύνη και αντικαθίσταται (όχι μόνο ως πρόσωπο).

Είσαι σίγουρος πως το ζητάς απ' την αριστερά;Εκτός αν βάζεις μέσα στην αριστερά και το πασόκ, οπότε εκει ο ακαζιντιρένες σηκώνει τα χέρια.


υ.γ
κομμάτια της αριστεράς κατά καιρούς , έχουν δοκιμάσει τα γιαούρτια της χρυσής αυγής, αν μιλάμε γιά γεύσεις.
Γιατί τα παλούκια, οι ζαρντινιέρες και οι σουγιάδες τα γκλόμπς και τα οι εισπνοές , φαντάζομαι δεν είναι προς βρώσιν)
δ

demetrat είπε...

glam

αυτό που θεωρείς φυσιολογική τη συνέχεια των δυναστιών , λέει πολλά.
Το υστερόγραφο υποθέτω στην τελευταία πρόταση , γιατί οι προηγουμενες δεν έχουν κάτι γιά επεξήγηση.
Οπότε απλούστατα, γράφω, πως νομίζω ότι εσύ ανήκεις στην κατηγορία των πολιτών, που διστάζουν να μπουν σε ένα κομματικό σχήμα που δεν φαίνεται να έχει άμεσες σχεδόν χτεσινές προοπτικές εξουσίας.
αυτό.
δ

leondokardos είπε...

Μας χρειάζεται ένας πραγματικός δημοκρατικός σοσιαλισμός. Χρειάζεται μιά καθημερινή δυναμική πάλη ενάντια σε κάθε τι που διαλύει τη κοινωνία μας και στρέφεται κατά των πιο αδύνατων. Η Αριστερα πάντοτε χρειάζεται, αλλά όχι η κοματιασμένη σημερινή.Όσο για εκλογές;; Δε βλέπω αποτέλεσμα μετά.

Darthiir the Abban είπε...

Αυτό πάλι όμως που όπου κι αν γυρίσεις, όσοι προσπαθούν να πάρουν στα χέρια τους εξουσία το κάνουν για να μπορέσουν να «διαχειριστούν» το δημόσιο ταμείο και την κοινωνία κατά το συμφέρον τους που το βάζεις;

Γιατί δημητρούλα μ' ειλικρινά, κανένας μα κανένας (με ελάχιστες εξαιρέσεις που δεν «άντεξαν») δεν έπραξε διαφορετικά απ' όποια θέση και αν κατέχει στην ελληνική πολιτική σκηνή.
Αυτό με σκιάζει....

glam είπε...

Είπα : “....εν μέρη δικαιολογείται..”
Είπες : “....θεωρείς φυσιολογική τη συνέχεια των δυναστιών”

Υπάρχει απόσταση ή μου φαίνεται........

Όσο αφορά το τελευταίο : Σου έχω πει ότι συμμετέχω στη “Δράση” με τον Μάνο;
Το κόβεις για κόμμα εξουσίας;;;;;

demetrat είπε...

GLAM
ίσως γιατί και "την εν μέρει δικαιολογία", τη θεωρώ συγκατάνευση σ΄ αυτήν την περίπτωση.

Όχι δεν μου τόχεις πει .
Το παίρνω πίσω αν ψηφίζεις σε βουλευτικές εκλογές το κόμμα του Μάνου .Τότε όντως δεν σε ενδιαφέρει η διψήφια ομπρέλλα.
(θύμησέ μου , γιατί δεν είμαι σίγουρη.Εκτός από τις ευρωεκλογές, συμμετέχει και στις βουλευτικές;)

δ

demetrat είπε...

λεοντόκαρδε
Όλες αυτές τις ανησυχίες σου,τις συμμερίζομαι και γω.
Βλέπεις μήπως αποτέλεσμα πρίν(και επί τριανταπέντε έτη) ;
δ

demetrat είπε...

ορέ άραψ
να με συγχωρέσεις, αλλά ακόμα δεν έχω καταφέρει να ταχτοποιηθώ με τη σκέψη:όλοι ίδιοι είναι.
Αν είναι γιά το καλό μου, να το παλαίψω όμως, γιατί το άλλο που κάνω με φαίνεται πιό κουραστικό.
δ

Darthiir the Abban είπε...

Ίδιοι δεν είναι δημητρούλα μου, κανείς μας δεν είναι ίδιος με κανέναν άλλο, αλλά έχουν εν τέλει ίδιο στόχο.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Συμφωνούμε απολύτως. Εξαιρετικό κείμενο.

glam είπε...

Όχι, δυστυχώς στις βουλευτικές δεν "κατεβήκαμε" για πολλούς λόγους, την επόμενη φορά,,,,,

demetrat είπε...

άραψ
εγώ δεν έχω ούτε καν τις αποχρώσες ενδείξεις γιά το ισχυριστώ γιά όλους.
Εσένα τι σε κάνει να τους βάζεις στο τσουβάλι του κοινού στόχου.
δ

demetrat είπε...

δείμε ,
χαίρομαι ιδιαιτέρως που το ακούω από σένα.
δ

demetrat είπε...

glam
Κάτι τέτοιο θυμόμουνα και γώ.
Οπότε ,άμα και εμπράκτως, ήτοι απάνω στην κάλπη (που σου εύχομαι να το δεις),ψηφίσεις και μικρό κόμμα, τότε να σου ζητήσω και δυό φορές συγγνώμη.
Προς το παρόν,είσαι στη θεωρία ακόμα.
:)
δ

Darthiir the Abban είπε...

Η επαγγελματική ενασχόληση με την πολιτική, αλλά και ο καθημερινός βίος τους.

demetrat είπε...

Καμηλιέρη
Εδώ που είμαστε, θα ονειρευόμουνα έναν πολιτικό που να ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά του.
Όσο γιά το βίο, τι εννοείς;
Πως οι αριστεροι θα πρέπει να ζούνε σε μικρά κολχόζ μέσα σε μεγάλες καπιταλιστικές αγροικίες;
(συγγνώμη γιά την αργοπορία, αλλά η πρέβεζα ....)
δ

demetrat είπε...

και μιάς και μιλάμε γιά ήθος.
Ας θαυμάσωμεν το παγκάλεινον ήθος.
Δε φτάνει που προκαλεί τον κάθε πολίτη με τις προβοκατόρικο λόγο που ξεστομίζει κάθε φορά που κάνει γύρα στα τσιφλίκια του (κανάλια),
δε φτάνει που διαστρεβλώνει εκ του ασφαλούς (μεγάλη μαγκιά ρε παντελονοφόρε) την κάθε αντίδραση.
Τώρα θα μας το παίξει και μάρτυρας.
Που κάνει και τις τελευταίες του δηλώσεις πριν την ....δολοφονία του απο τον ...Τσίπρα και τους συριζαίους.
Κύκνεινον άσμα Παγκάλου!
Ίσα ρε ...κύκνε!!!!!


Μπροστά του εκείνο το παλιό παληκάρι ο Γεωργαλάς, μοιάζει πρωτάκι.δ

Darthiir the Abban είπε...

Πολιτικός - Δουλειά.
Μάλιστα. Αλήθεια, η κοινωνία έχει φτιάξει ένα οργανόγραμμα στο οποίο καθορίζονται ρητώς οι αρμοδιότητες ενός πολιτικού;

Εγώ πάλι θα ήθελα να δω έναν πολιτικό που θα υπηρετεί την κοινωνία, ακόμα και αν δεν κάνει καθόλου καλά "τη δουλειά του"!

Χάος στον ορισμό ε; Άσε που μεταξύ μας τώρα, άμα προσπαθήσουμε να ορίσουμε τί σημαίνει υπηρετώ την κοινωνία, χάος θα βγει πάλι!

Βίος... μάλιστα... εεε δεν ασχολήθηκα με το σπίτι του, αλλά με το κατά πόσο η ζωή του συμπίπτει με τα λεγόμενά του και κατά πόσο οι πράξεις του (όλες) γίνονται με γνώμονα το προσωπικό του συμφέρον...

Διότι όταν είσαι ίδιος σε όλο τον προσωπικό σου βίο με άλλους, ε δεν πα να λες άλλα λόγια; Ως γνωστόν τα λόγια δεν μετράνε μία, οι πράξεις είναι που μετράνε, και ας ψηφίζουν πάντα οι λαοί με βάση τα λόγια, γι' αυτό και είναι δυσαρεστημένοι άλλωστε!

Και γιατί παρακαλώ να ασχοληθώ με τον πάγκαλο; Λες να πίστευα ότι έχει καμιά βαρύτητα η παρουσία του; Πέραν της "φυσικής βαρύτητας"!

Κρίμα που έχουμε τέτοιους ανθρώπους να καταλαμβάνουν θεσμικές θέσεις. Αν και ούτως ή άλλως οι περισσότερες θεσμικές θέσεις από χαμηλής ποιότητας ανθρώπους καταλαμβάνονται, όχι δεν συγκρίνω να λέω το μη χείρον βέλτιστο, προτιμώ να επιδιώκω το βέλτιστο και συνεπώς το λιγότερο κακό παραμένει κακό!

demetrat είπε...

εγώ με τον 'επαγγελματισμό' τα εννοώ όλα.Να ξέρεις ποιός είσαι.Να ξέρεις τι μπορείς να δώσεις στους τομείς που διατείνεσαι πως κατέχεις,Και κυρίως να σέβεσαι το τίμημα (όπως κιαν λέγεται αυτό)που σου καταβάλει ο άλλος γιά να κάνεις τη δουλειά σου.Μάλλον εμπίπτουν και αυτά που ζητάς εσύ εδώ μέσα.
Και επιμένω , θα ήμουν ευτυχής αν συναντούσα τέτοιους .
...........
Σαφώς οι προσωπικές επιλογές του βίου του κάθε ανθρώπου τον τοποθετούν εκεί που πρέπει.
δ

demetrat είπε...

α, το σχόλιο περί παγκάλου δεν έχει σχέση με τα δικά σου σχόλια περί ήθους.Άπλως τον άκουγα πάλι το πρωί και κάπως μόρθε.
δ

LeftG700 είπε...

"Και καιρός είναι ακόμα κιαν όπως λέτε σας φοβίζει η φαγωμάρα της αριστεράς, να προσπαθήσετε με την αριστερά , γιατί άλλο πακέτο δεν έμεινε γιά ελπίδα".

Γεια σου ορέ Δήμητρα μονομάχισσα!

Μπορεί εσύ να έριξες μαύρη πέτρα πίσω σου, αλλά εμείς τη ρίξαμε στο γιαλό κι είπαμε να σου πούμε ένα γεια! :-)


Τα λέμε

konstantinos είπε...

Πλέον δε χρειάζονται εκλογές γιατί "έχουμε αφήσει πίσω τα χειρότερα" και "οι ελληνικές προσπάθειες δικαιώθηκαν"...!
:-D
Δε νομίζω ότι πρόκειται για τίμιους ανθρώπους...

demetrat είπε...

Αμαρτωλοί
δεν έρριξα μαύρη πέτρα.Απλώς έχω μάθει να μην αναλώνομαι γιά αστερίσκους.Όταν θα έχω κάτι να πω,θα το λέω.
χε χε
δ

demetrat είπε...

Κωνσταντίνε
Βεβαίως, νενικήκαμεν.
Τώρα πάμε ανάποδα, γιά το Υπερμάχω.
δ